Digidexo.com

Hvilken type kontaktlinser er best for dine øyne?

Velge den beste kontaktene for øynene dine er en subjektiv avgjørelse fordi alle typer kontaktlinser har sine egne fordeler. Vurdere dine syns omsorgsbehov - for eksempel hvor forsiktig du er i ferd med å rense kontaktene dine, og om du har tørre øyne - vil hjelpe deg med å velge par kontakter som passer deg best.

Hygiene

Engangsbruk kontakter er det mest hygieniske type kontaktlinser, som brukeren setter på et nytt par hver dag og disponerer dem som natt. Gjør du det hindrer en opphopning av bakterier og proteiner som kan forårsake øyeinfeksjoner.

Contact Lens Care

Kontaktlinser som ikke krever daglig desinfisering er engangsbruk kontakter og utvidet slitasje kontakter. Men utvidet slitasje kontakter, slitt over natten i opptil en uke, utgjøre en høyere risiko for øyeinfeksjon enn andre kontakter.

Vision Acuity

Gass-permeable kontakter, som er stive, opprettholde sin form bedre enn myke kontakter, som ofte resulterer i skarpere syn.

Comfort

Mens gass-permeable kontakter krever en justering periode før de er behagelige å ha på grunn av sin stivhet, myke kontakter er vanligvis komfortabel fra starten.

Tørre øyne

Tradisjonelle myke kontakter laget av plast innlemme vann som gir øynene dine med oksygen, men disse kontaktene tørke raskt og kan forverre tørre øyne. Nye silikon hydrogel kontakter og gass-permeable kontakter har liten eller ingen vanninnhold, slik at øynene dine til å puste naturlig uten dehydrerende.