Digidexo.com

Definisjon av øyeskader

En øyenskader påfører varierende grad av skade på den skjøre strukturer i øyet, enten forårsaket av direkte kontakt med et fremmedlegeme eller substans, eller ved en plutselig traumatisk slag mot hodet. Selvfølgelig trenger vanlige hendelser, som for eksempel en øyenvippe eller vann i øyet, ikke klassifisere som øyeskader.

Behandling

Effektene av øyeskader spenner fra flyktig rødhet og irritasjon til permanent synstap. Det er viktig å forstå at en utrent person ikke kan vurdere skaden eller potensiell skade av en øyeskade, og at alle de følgende øyeskader krever medisinsk undersøkelse for å vurdere nøyaktig og behandle øyeskader.

Hornhinnen slitasje

En hornhinnen slitasje, eller ripete øyet, er preget av en ripe på øyets klar overflate, hornhinnen. Forårsaket av enten gni øyet når et fremmedlegeme er til stede (for eksempel sand), eller bli stukket i øyet, hornhinnen skrubbsår forårsake lysfølsomhet, rive, rødhet, og proneness til infeksjon.

Penetrating Fremmedlegemer

Trengende fremmedlegemer er små biter (typisk metall, for eksempel fiskekroker) som blir fanget i øyets overflate. Alvorligheten av skade er avhengig av størrelsen og dybden av fremmedlegemet. AllAboutVision.com rapport om øyeskader advarer sterkt mot å prøve å fjerne slike gjenstander fra øyet uten legehjelp.

Etseskader

Kjemiske brannsår, som også spenner vidt i øyeskade alvorlighetsgrad, oppstår når øyet er tilsølt med noen alkali eller syre kjemisk. Svie, rødhet, uskarphet, og rive er vanlige umiddelbare effekter. Slike skader krever umiddelbar spyling med vann før de søker øyeblikkelig behandling.

Hyphemas og Orbital Blowout frakturer

Dette er alvorlige skader som krever akutt medisinsk behandling. En hyphema oppstår når det er blødning mellom hornhinnen og iris, og orbital utblåsnings frakturer er brudd i beina som omgir øyet. Begge er forårsaket av plutselige, sterke traumatiske slag mot øynene eller ansiktet, slik som å bli truffet av en flygende baseball, eller bli sparket hardt i ansiktet.

Andre øyeskader

Andre typer øyeskader inkluderer blødning i øyet (AllAboutVision.com rapporterer at dette er mer vanlig, og mye mindre alvorlig enn det ser ut), traumatisk regnbuehinnebetennelse (betennelse i den fargede delen av øyet), og hovne øyne. Ifølge AllAboutVision.com, hovne øyne og øye blødning er ikke så presserende som traumatisk regnbuehinnebetennelse, noe som kan resultere i permanent synsskade.