Digidexo.com

Hva gjør du for en ripete Eye?

Hva gjør du for en ripete Eye?


Den medisinske betegnelsen på en ripete øyet er en hornhinnen slitasje. Hornhinnen er en tynn, beskyttende lag av vev som dekker din elev og iris. Når det er ripete, kan du føle noen smerte eller brenning. Det tar ikke mye å skrape i øyet. Et enkelt stykke sand kunne gjøre det. Selv gni øynene for hardt eller sette i en kontaktlinse kan forårsake en skramme. Unn scratch så snart du oppdager det for å hindre ytterligere skade.

Antibiotika

Se øyet lege hvis du mistenker at du har en hornhinnen slitasje. Legen bruker et fargestoff som vil bidra til å identifisere grunnen av, og han vil finne ut om du trenger antibiotika øyedråper. Hvis du trenger dem, følger legens instruksjoner på etiketten. Du må kanskje administrere dråpene to til fire ganger per dag. Fortsett appying dem for det anbefalte antall dager for å sikre at grunnen ikke returnerer.

Smertestillende Drops

Legen kan også foreskrive et medikament som Benoxinate, et smertestillende. Disse dråpene vil nummen øyet og lindre smerten. I motsetning til antibiotika, kan du slutte å ta disse så snart som smerten er borte. Legen din vil fortelle deg hvor ofte du kan adminster dem når du føler smerte. Hvis du er under 18 år eller er gravid eller ammende, la legen få vite slik at han kan sørge for at du er kvalifisert til å ta medisiner.

Ikke bruk over-the-counter saltvann dråper for smertelindring. Dette vil ikke fungere. Det vil bare bidra til å holde øynene smøres.

Leave Your Eye Alone

En av de viktigste er å la et ripet øyet alene. Instinkt forteller deg til å gni øyet å gjøre det føles bedre, men dette kan gjøre scratch verre. Slutte å bruke kontaktlinser og bytte til briller til scratch har fullstendig helbredet. Kontaktlinse vil gni mot riper og irritere den. Gjøre slitasje verre kan sette ditt syn, samt forlenge restitusjonstiden. tid. Følg legens råd, holde øye ren, og la den være alene så det kan helbrede.