Digidexo.com

Alderdom Fakta om makuladegenerasjon

Macula degenerasjon er en medisinsk tilstand med ingen kjent kur som skader netthinnen som resulterer i redusert syn. Tilstanden er en viktig årsak til synshemming for de 50 og eldre.

Identifikasjon

Aldersrelatert makuladegenerasjon begynner med gule innskudd i det sentrale området av netthinnen som kan påvirke synet.

Typer

Det er tørre og våte former for aldersrelatert makuladegenerasjon. Den tørre form er et resultat av en degenerering av laget under retina. Den våte formen skyldes unormal vekst av blodkar.

Betraktninger

Visse grupper har økt risiko for å utvikle makuladegenerasjon inkludert pensjonister. Nær 10 prosent av alle seniorer 66 år og eldre vil oppleve noen form. Andre risikofaktorer inkluderer familiens historie og identifikasjon av makuladegenerasjon genet.

Symptomer

Makuladegenerasjon symptomer inkluderer tåkesyn, mørk eller blokkering av syn, forvrengt syn, manglende evne til å bestemme farger og redusert kontrastfølsomhet.

Potensiell

Makuladegenerasjon har evnen til å fremme blindhet som resulterer i en manglende evne til å se flater eller for å drive et kjøretøy.