Digidexo.com

Livmorhals Injury Treatment

Livmorhals skade behandling hos kvinner avhenger av omfanget av skaden og årsaken til skaden. Kvinner som tror at deres livmorhalsen har blitt skadet bør umiddelbart søke råd fra en lege.

Vurdering av Injury

Hvis en kvinne har opplevd en cervikal skade, vil en lege må nøye undersøke livmorhalsen for å vurdere graden av skaden. En bekken eksamen, fysisk eksamen, kolposkopi og ytterligere tester på blod og utflod kan alle bli utført.

En bekken eksamen vil vise om livmorhalsen er betent og hoven. En kolposkopi er en prosedyre som brukes til å forstørre og lyse opp livmorhalsen slik at legen kan få et nærbilde av eventuelle skader som har oppstått til cervical vev. Blodprøver, utflod undersøkelser og fysiske undersøkelser kan tyde på bakterier, sopp eller virusinfeksjoner som har forårsaket cervical skader.

Kirurgiske behandlinger

Kirurgiske behandlinger som brukes for å hjelpe reparere cervix inkluderer cryosurgery, electrocauterization, laserterapi og kjegle biopsi. Disse behandlingene er alle brukt til å fjerne unormale vev som forårsaker livmorhals skade.

Cryosurgery fryser og dreper de unormale vev, ødelegger electrocauterization vevene gjennom strøm (denne fremgangsmåten er også brukes hvis cervical skade har resultert i ukontrollerbar blødning), benytter laserterapi energien mot lys for å brenne skadet vev, og konus kirurgisk biopsi fjerner vev. Alle disse behandlinger er vanligvis utføres under generell anestesi.

Alvorlig cervical traumer som forårsaker rive av cervical vev kan kreve suturering å reparere livmorhalsen. Denne fremgangsmåten kan bli utført ved hjelp av en lokal eller generell anestesi, avhengig av omfanget av skaden.

Medisiner

Når cervical skader er forårsaket av bakterier, sopp eller virusinfeksjoner, vil medisiner være foreskrevet for å behandle disse forholdene. Medisiner kan enten settes inn vaginalt eller tatt muntlig. Tidslengden medisinen skal brukes, avhenger men er vanligvis mellom 2 og 4 uker.

Se og vente

Noen ganger lys cervical skader ikke krever kirurgi eller medisiner for å helbrede; i stedet, hvile og å avstå fra samleie er de eneste behandlingene anbefalt. I slike tilfeller kan legene velge en klokke-og-vente behandlingsplan der livmorhalsen er overvåket gjennom bekken eksamener og colposcopy prosedyrer.