Digidexo.com

Hva er det nye stoffet for irritabel tarm syndrom?

Hva er det nye stoffet for irritabel tarm syndrom?


Irritabel tarm-syndrom er en vanlig lidelse. Likevel, mange mennesker aldri søker medisinsk behandling for det, ifølge Mayo Clinic. En rekke behandlinger og medisiner er tilgjengelige for å håndtere symptomene på IBS. Lubiprostone er et nytt medikament tilgjengelig for å behandle IBS.

Om IBS

Irritabel tarm syndrom (IBS) påvirker tykktarmen. Symptomene kan være ubehagelig, men IBS vanligvis ikke føre til varig skade på tykktarmen. Ifølge Mayo Clinic, er årsaken ikke kjent.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan symptomer inkluderer kramper, magesmerter, oppblåsthet, gass, diaré og forstoppelse. Noen mennesker lider av IBS kan gå glipp av flere arbeidsdager enn de som er friske. De kan kansellere planer fordi de ønsker å unngå sosiale situasjoner og deres sexliv kan forringes på grunn av ubehag av IBS.

Lubiprostone

Ifølge Mayo Clinic, er Lubiprostone godkjent for kvinner i alderen 18 og eldre som har IBS med forstoppelse. Det øker utskillelsen av væske i tarmen, noe som gjør avføring enklere. Den brukes til å behandle kronisk forstoppelse hos voksne, så vel som IBS, ifølge Drugs.com.

Bivirkninger

Ifølge Drugs.com, kan du oppleve kortpustethet eller tetthet i brystet omtrent en time etter inntak Lubiprostone. Dette bør gå bort i løpet av tre timer, men du bør konsultere legen din dersom symptomene blir plagsomme eller forverres. Du bør søke øyeblikkelig hjelp hvis du har noen av følgende bivirkninger: elveblest; pustevansker; og hevelser i ansiktet, lepper, tunge eller svelg, ifølge Drugs.com. Ikke ta medisinen hvis du har alvorlig diaré. Lubiprostone kan være skadelig for det ufødte barnet så fortell legen din dersom du er gravid. Ifølge Drugs.com, bør du også fortelle legen din hvis du har en historie med brokk, gallestein, Crohns sykdom, Hirschsprung sykdom, påvirket avføring, divertikulitt, polypper, eller noen annen årsak til hindring i din gastrointestinal (fordøyelsessystemet). Lubiprostone passer kanskje ikke for deg hvis du har en av disse forholdene.

Andre behandlinger for IBS

Ifølge Mayo Clinic, en annen reseptbelagt legemiddel, Alosetron, er beregnet for alvorlige tilfeller av diaré-dominerende IBS hos kvinner som ikke har respondert på andre behandlinger. Irritabel tarm syndrom kan også ofte bli kontrollert ved å endre kosthold og livsstil. Redusere stress kan også bidra til å bekjempe symptomer. Mosjon og andre holistiske behandlinger som for eksempel yoga eller hypnose kan hjelpe noen mennesker. Noen leger anbefaler fibertilskudd, anti-diaré medisiner eller antibiotika for å behandle symptomer. Antidepressiva er et annet alternativ.