Digidexo.com

Hva er ryggmargsbrokk occulta?

Spina bifida er en type medisinsk tilstand der ryggmargen, hjernen eller hjernehinnene er underutviklet i et barn ved fødselen. Hjernehinnene er den beskyttende dekke rundt ryggmargen og hjernen. Det er tre typer av spina bifida: meningocele, myelomeningocele og occulta. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, er den mildeste formen for spina bifida spina bifida occulta.

Definisjon

Spina bifida occulta er en tilstand der et barn blir født med minst en misformet ryggvirvel. Forskjellen mellom spina bifida occulta og andre typer spina bifida er at i spina bifida occulta ryggmarg og nerver har utviklet seg normalt og er dekket av et lag av huden.

Årsaker

Selv om spina bifida occulta er den vanligste typen av spina bifida, de nøyaktige årsakene til spina bifida occulta er ukjent av leger og leger. Forskere mistenker at denne lidelsen er forårsaket av en genetisk lidelse eller problemer i en persons DNA. Det er også mulig at miljø- og ernæringsmessige faktorer spiller en rolle i utviklingen av denne tilstanden.

Risiko

Det er risikofaktorer som er knyttet til ryggmargsbrokk occulta, og den største årsaken til bekymring er en familiehistorie med ryggmargsbrokk. Andre risikofaktorer for ryggmargsbrokk occulta inkluderer avansert faderlig eller mors alder eller folsyremangel hos mor under eller før den første måneden av svangerskapet.

Symptomer

Fordi nerver og ryggmargen er normale, og det er ikke en åpning i ryggen, occulta mennesker som har ryggmargsbrokk har ingen ytre symptomer på sykdommen. Det er imidlertid tegn til at denne tilstanden kan være til stede i kroppen. Mulige symptomer på spina bifida occulta inkludere en klump med hår, unormal tuft, fødselsmerke eller en liten fordypning på huden der spinal misdannelse ligger. Ofte vil det ikke være noen sensoriske eller motoriske verdiproblemer ved fødselen, men noen nevrologisk svekkelse kan utvikle seg senere i barndommen eller voksen alder.

Diagnostisering

Siden spinal bifida occulta er ufarlig, er det mulig for noen at denne lidelsen vil aldri bli diagnostisert, fordi det ikke er noen problemer som er forbundet med denne lidelsen. For andre kan det ofte bli diagnostisert av en spinal røntgen. Alternative måter å diagnostisere spina bifida occulta er å legge merke til feil på baksiden, og en MR kan angi mengden av skade på nervevevet og ryggmargen. Ryggmargsbrokk occulta kan påvirke enhver del av ryggraden, men kan generelt bli funnet i den nedre del av ryggen.

Behandling

Fordi spina bifida occulta regnes som en ufarlig form for ryggmargsbrokk, mesteparten av tiden noen diagnostisert med denne lidelsen ikke trenger å oppsøke noen behandling. Hvis noe unormalt gjøre utvikle med ryggmargsbrokk occulta, så kirurgi kan anbefales å gjenopprette normalitet av anatomien ved å bevare nervene og lukke defekten.