Digidexo.com

Hva er årsakene til Esophageal Kramper Etter Runde Band Surgery?

Hva er årsakene til Esophageal Kramper Etter Runde Band Surgery?


Den lap-band er et populært kirurgisk implantat brukes til å behandle fedme. En justerbar ring omkranser magen rett under mellomgulvet og reduserer mengden mat en person kan spise før mett. Etter operasjonen, noen pasienter lider esophageal spasmer, som er ufrivillige muskelsammentrekninger i spiserøret som kan føre til store smerter og forstyrre reise av mat til magen. Årsaken er ukjent, men det er visse triggere pasienter kan arbeide for å unngå.

Definisjon

Esophageal spasmer kan variere fra ubehagelig press for ekstrem smerte som stråler gjennom hele bryst og rygg. Disse spasmer faller inn i to kategorier: diffuse esophageal spasmer (DES), uregelmessige sammentrekninger i spiserøret som kan stoppe mat fra å nå magesekken, og Nøtteknekkeren spasmer, som er smertefulle og ekstremt kraftige versjoner av de vanlige glatte, koordinerte muskelbevegelser svelger. Spasmer alvorlig nok til å hindre en person å spise eller drikke nok kan være farlig fordi de kan føre til underernæring eller dehydrering.

Årsaker

Den eksakte årsaken til disse kramper er ukjent, men de kan være knyttet til en forstyrrelse av nerver som styrer prosessen med å svelge. Hvorfor noen lap-band pasienter får spasmer og andre ikke gjør det, er et mysterium, men det er noen identifiserbare faktorer som kan bidra til dem.

Medvirkende faktorer

Irritasjon av magesekken eller spiserøret synes å være nøkkelen trigger for esophageal spasmer. Denne irritasjonen kan være fra en fysisk sjokk, slik som å spise veldig varmt eller veldig kald mat, eller fra press på spiserøret eller pessar. Å spise enda litt mer enn magen holder komfortabelt kan resultere i nok press på membranen å signalet spasmer. Mat som ikke tygges tilstrekkelig kan være for store til å passe gjennom den lille åpningen av lap-band.

Når denne maten blir fanget, det fører til ekstremt ubehag og oppstøt, som er når musklene arbeider for å presse mat tilbake opp i spiserøret i en bevegelse som ligner på oppkast. Noen frukter og grønnsaker, som druer, tomater, fersken eller epler kan forårsake blokkeringer, og dermed overfylling og oppstøt, fordi deres hud ikke kan brytes ned nok ved å tygge. En lap-band som er justert med en åpning for små økninger hyppigheten av hindringer og vil føre til fast føde å støte opp mot mellomgulvet som det ville gjort i overspising.

Kjemisk irritasjon fra syre-rik mat eller sure oppstøt kan også utløse spasmer. Mat som sitrusfrukter og tomater kan være sure nok til å irritere magen eller spiserøret. Angst, noe som kan føre til at magen til å produsere for mye syre, og gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), når magen syrer og / eller galle regelmessig tilbakestrømning opp gjennom magen til spiserøret, både øke risiko for å oppleve en krampe.

Behandling

Esophageal spasmer kan bli beroliget av mange av behandlinger for GERD, inkludert antacida og kosthold modifisering. Peppermynteolje og kontrollert pusteteknikker har vært kjent for å hjelpe glatte muskelsammentrekninger. I alvorlige tilfeller kan leger foreskrive medisiner eller Botox-injeksjoner å lamme nervene som forårsaker kramper. Kirurgi brukes kun i ekstreme tilfeller.

Forebygging

Alt som kan irritere spiserøret eller magen kan være en trigger hos personer som lider esophageal spasmer. Den beste måten for lap-band pasienter for å unngå dem er å nøye følge deres kirurg & rsquo; s eller ernæringsfysiolog & rsquo; s mat retningslinjer, herunder å spise sakte, tygge maten grundig, og måle porsjonsstørrelser. Unngå veldig varm eller veldig kald mat og svært sure matvarer samt peeling skinn av frukt og grønnsaker kan også bidra til å redusere mage reaksjoner.