Digidexo.com

Hvordan takle akutt stresslidelse

Hvordan takle akutt stresslidelse


Akutt stresslidelse er ansett som en del av post-traumatisk stresslidelse, eller PTSD. Akutt stresslidelse oppstår vanligvis 1 til 3 måneder etter en traumatisk hendelse, og er generelt klassifisert som midlertidig. Symptomene på denne tilstanden vanligvis inkluderer depresjon, overfølsomhet for miljøet, konstant angst og flashbacks eller natteskrekk.

Bruksanvisning

Cope med akutte Stress Disorder Med Therapy

•  Bruk eksponeringsterapi til desensitize deg selv til traumer gradvis. Med veiledning av en lisensiert psykolog, kan du bruke fantasien til å gjøre dette, eller du kan faktisk ta en fysisk tur til området av ditt traumatisk hendelse. Studier har vist at denne behandlingen kan hjelpe deg å slappe av når de står overfor påminnelser om din erfaring før du sakte slipper dine akutte stresslidelse symptomer.

Registrer deg for en angst styring klassen med minst 2-4 økter for å hjelpe deg å takle. Denne klassen vil lære deg effektive verktøy som kan hjelpe deg med å løse symptomene på akutt stresslidelse, herunder rasjonell emotive terapi, meditasjon og avslapping puste, stress inokulasjon trening og kognitiv restrukturering.

•  Prøv alternative angst ledelse metoder, inkludert puste omskolering, biofeedback, sosial ferdighetstrening og distraksjon teknikker. Din terapeut kan hjelpe deg med å integrere disse praksis i din hverdag.

Cope med akutte stresslidelse med reseptbelagte medisiner

Spør din lege eller psykiater for å foreskrive medisiner for å hjelpe deg med symptomer som angst, søvnløshet og rastløshet. Mens hver pasient er forskjellig, medisiner som fluoksetin, imipramin, phenelzine og amitriptylin har alle blitt brukt med hell i behandling av akutte stresslidelse pasienter.

Prøv antidepressiva som **** og Prozac å motvirke følelsen av verdiløshet eller sosial angst. Disse bør bare tas under veiledning av en lege.

Tips og advarsler

  • Ikke hver behandling som fungerer for hver pasient. For å holde styr på hva som fungerer for deg, er det best å holde en journal av din daglige emosjonelle banen. Oppmerksom på hvilke medisiner eller urter du tar, til hvilke tider du tar dem, og hvordan du føler deg i løpet av dagen, inkludert emosjonelle triggere og luller. Din terapeut kan tolke disse notatene for å hjelpe deg å takle hjelp av tilpasset terapi.
  • In-vivo teknikker, eller de som setter deg mentalt tilbake i traumatisk hendelse, faktisk kan være mer skadelig hvis praktisert av en uerfaren psykolog. Sørg for å sjekke ut alle referanser før du velger din terapeut.
  • Noen PTSD symptomer oppstå lenge etter en traumatisk hendelse, så vær klar over følelser av depresjon og angst som skjer med måneder senere.