Digidexo.com

Stem Cell behandlinger for ryggmarg skader

Stem Cell behandlinger for ryggmarg skader


Stamcelleterapi er designet for å erstatte dysfunksjonelle eller syke celler med sunn seg. Embryonale stamceller, de ikke-spesialiserte eller "startpakke" celler i kroppen, har kapasitet til å bli spesialisert, transformerer til en annen celletype. De er for tiden blir studert som et middel for å behandle et bredt spekter av degenerative forstyrrelser og forstyrrelser i eksisterende celler som er skadet av skade.

Historie

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, den tidligste dokumenterte bevis for ryggmargsskade datoer til 1700 f.Kr. papyrusruller fra denne tidsdokument to ryggmargsskader som resulterte i lammelse. Begge ble beskrevet som "ikke er en sykdom som skal behandles." I 460 f.Kr., Hippokrates utviklet behandlinger som involverer en hengende enhet han kalte den hippokratiske stigen for å prøve å reversere krumninger av ryggraden og behandle lammelser, med liten suksess.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan ryggmargsskader være komplett, med et samlet tap på all motorisk funksjon og følelse, eller ufullstendig, med noen motorisk funksjon og følelse som gjenstår. Symptomer på ryggmargsskader inkluderer: tap av bevegelse, tap av følelse, tap av blære og tarm kontroll, endringer i seksuell funksjon, smerte eller svie fra skadede nervefibre, pustevansker og overdrevne reflekser.

Pluripotente celler

Embryonale stamceller, de hentet fra utvikling av embryo, er pluripotent. Pluripotente celler kan utvikle seg til hvilken som helst type celle i kroppen, og har vært fokus for de fleste av nyere stamcelleforskning. Ifølge Bedford Stem Cell Research Foundation, forskere arbeider for tiden med å bestemme hvilken type pluripotent stamcelle vil ha de mest terapeutiske effekter.

Historisk Trial

I 2009 startet forskere på den første noensinne klinisk studie ved bruk av embryonale stamceller til å behandle en pasient med ryggmargsskade, ifølge New Scientist. "Dette markerer begynnelsen på hva som er potensielt et nytt kapittel i medisinske behandlingsformer, en som strekker seg utover piller til et nytt nivå av healing: restaurering av orgel og vev funksjon oppnås ved injeksjon av sunne erstatning celler," sier Tom Okarma, president av Geron Corporation, selskapet kjører rettssaken.

Stem Cell Politikk

Den Geron Corporation klinisk studie ble først foreslått i 2001, under Bush-administrasjonen. President Bush blokkerte denne studien, og mange lignende forskning forslag, for de åtte årene av hans presidentperiode, som siterer etiske bekymringer over bruk av embryonale celler for vitenskap. I dag, hundrevis av stamcelleforsøk er i gang over hele verden, og bringer håp til pasienter med ryggmargsskader, og til de som lider av en rekke degenerative sykdommer.