Digidexo.com

Hvordan gjenopprette fra en MCL forstuing

Hvordan gjenopprette fra en MCL forstuing


Tenk deg å spille din favorittsport. Du fremskynde og smette unna en vei, deretter raskt dart tilbake den andre mens fallende til det ene kneet. Du føler en pop på innsiden av låret, ved siden av kneet. Neste morgen våkner du opp og kan ikke gå på det benet. Det kan være en MCL forstuing. Rehab for denne type skade er tidkrevende, og det er viktig at du ikke gjør noen aktiviteter å forverre kneet under healing prosessen. Denne "Hvordan" bør ikke på noen måte erstatte gå til legen eller søker noen form for legehjelp.

Bruksanvisning

Hvordan gjenopprette fra en MCL forstuing

•  Gå til legen din. Du kan gå til en generell lege eller en ortopedisk spesialist for dette. Legen vil x-ray kneet å sørge for at ingenting er brukket, og eventuelt utføre en MR av kneet for å sjekke for å se om det er noen alvorlig skade på menisken eller annen brusk i kneet, noe som ville kreve kirurgi for å reparere.

Følg legens ordre. Legen vil trolig skrive deg en resept på noen anti-inflammatoriske medisiner og en resept for fysioterapi

Ta den anti-inflammatorisk som foreskrevet av lege. Dette vil bidra til å holde din smerte og hevelse på et minimum og la kneet å leges mye raskere.

Følg RICE plan for MCL forstuinger. Hvil kneet. Is kneleddet. Komprimere den skadde området. Heve skadet benet. Alle disse i tandem med anti-inflammatoriske medisiner vil bidra til å helbrede den skadede MCL. Hvis legen din ikke anbefale fysioterapi, dette er det siste trinnet. Hvis legen anbefaler fysioterapi, går du videre til trinn 5.

Gjør akkurat det den fysiske terapeut foreskriver. Du må gjøre de foreskrevne øvelser minst en gang eller to ganger per dag, uavhengig av om du har en fysisk terapi avtale den dagen. Jo mer du følger anvisningene fra fysioterapeut, jo mer sannsynlig er det at du har din skade leges raskere.

Tips og advarsler

  • Følg en plan laget for spesifikke skader av en lisensiert fysioterapeut. De vil være i stand til å hjelpe rehabilitere skaden uten å forårsake ytterligere skade på leddet.
  • Rett etter skaden skjer, må du ta en anti-inflammatoriske medisiner for å holde hevelsen til et minimum. Du bør også is kneet i 20 minutter ved en tid for å stimulere blodsirkulasjonen og holde svelling til et minimum.
  • Må gå til en lege for å ha noen skader sjekket ut før du starter din egen omsorg.
  • Ikke gjør noen aktiviteter som forverre MCL forstuing før det er helt grodd.