Digidexo.com

Kvinner & levercirrhose

Kvinner & levercirrhose


Når for mye alkohol konsumert for å bli tilstrekkelig behandlet av leveren, kan leveren bli skadet, og cirrhose kan være et resultat. Kvinner er mer sannsynlig enn menn for å dø av skrumplever, ifølge National Institute on Alcohol Abuse og alkoholisme.

Skrumplever

Skrumplever er den mest alvorlige typen alkohol-indusert leversykdom, ifølge Liver Foundation. Det er en livstruende sykdom som oppstår når den normale vev i leveren er erstattet med arrvev.

Symptomer

Kvinner med levercirrhose kan ha en redusert appetitt, vekttap, hevelse i magen og bena, gulsott og føler deg svak, syk eller sliten.

Helserisiko

Levercirrhose kan forårsake en forstørret milt, høyt blodtrykk, blødning fra venene i spiserøret, endring i mental funksjon, koma, nyresvikt og leverkreft.

Graviditet

Kvinner som lever med levercirrhose kan ha vanskeligheter med å bli gravid og selv lider av ufruktbarhet. De som gjør suksess unnfange har høyere risiko for å utvikle alvorlige komplikasjoner i hele svangerskapet, slik som for tidlig fødsel, dødfødsel og leversvikt, ifølge liverdisease.com. Omtrent 15 prosent til 20 prosent av gravide kvinner med skrumplever oppleve en spontanabort.

Forebygging / løsning

Kvinner med skrumplever kan hindre ytterligere skade på leveren hvis de slutter å konsumere alkohol, men enhver skade som har blitt gjort til leveren fra skrumplever er irreversible. En helsepersonell kan foreskrive medisiner for å behandle komplikasjoner forårsaket av skrumplever og vil anbefale livsstil og kosthold endringer.