Digidexo.com

Lyskebrokk kirurgi komplikasjoner

En lyskebrokk er en bule dannet i lysken, med en del av tarmen presser seg gjennom åpnede musklene i bukveggen. Det forekommer hos gutter og menn, og kan enten være en fødsel defekt, eller utvikle seg senere. Hvis venstre ubehandlet kan det presentere ytterligere komplikasjoner. (Brokk oppstår når musklene i lysken blir anstrengt på grunn av tunge løft, vedvarende hoste, eller i overvektige personer. Symptomene er hevelse og smerter i lysken, og intestinal blokkering. Hvis venstre ubehandlet, kan en lyskebrokk bli forstørret og forårsake ubehag.

Komplikasjoner

Noen mennesker utvikler komplikasjoner, som er felles for alle kirurgi eller postoperativt, som reaksjon på bedøvelsesmidler, store blødninger, eller utvikling av en blodpropp i bena (dyp venetrombose, DVT).

Blood bygge opp

I sjeldne tilfeller, blod eller væske, vil okkupere plass der brokk var plassert. Drenering av fluid vil være nødvendig, dersom det ikke løser seg.

Smerter og hevelse

Smertefull hevelse i pungen eller testiklene skjer av og til hos menn, og kan kreve ytterligere behandling.

Relaterte skader

Skade på andre vev, skjønt sjelden kan forekomme i løpet av operasjonen.

Smerte og nummenhet

Smerte eller nummenhet i lysken kan forekomme opp til et år, og vil kreve ytterligere kirurgi hvis det er på grunn av en irritert nerve.

Gjentakelse

I noen tilfeller brokk oppstår igjen, særlig hvis et nett ikke ble brukt til å reparere brokk.