Digidexo.com

Prostatitt behandling med antibiotika

Prostatitt er en smertefull infeksjon i prostata. Avhengig av alvorligheten og inflammasjon, er det fire typer av infeksjoner: akutt bakteriell, kronisk bakteriell, kronisk inflammatorisk og kronisk ikke-inflammatorisk, som krever forskjellige typer behandlinger.

Akutt bakteriell prostatitt

Behandlingen for akutt prostatitt normalt starter med en diett av antibiotika i minst et par uker. Hvis antibiotika gjør at du føler deg bedre, må du fortsette medisin for to til tre måneder. Hvis tilstanden ikke blir bedre med disse antibiotika, kan flere tester gjøres. De fleste menn komme seg raskt med en fire- til seks ukers behandling av antibiotika.

Kronisk bakteriell prostatitt

Kronisk bakteriell prostatitt behandling innebærer herding og forebygging av infeksjon andre komplikasjoner. Antibiotika blir normalt administrert i omtrent seks til 12 uker eller mer, avhengig av alvorligheten av infeksjonen. Kirurgi kan være nødvendig å fjerne infiserte prostata steiner som er kjent som den prostatiske calculi. Kirurgi kan også være nødvendig dersom det er andre urinveisproblemer, som for eksempel en smal urinrøret, som forårsaker prostatitt. Fjerning av prostata er bare et siste alternativ, og skjer for det meste i tilfelle av gjentatte infeksjoner.

Kronisk inflammatorisk Prostatitt

Behandling av kronisk prostatitt / bekkensmertesyndrom, provoserende, er litt mer komplisert og vanskelig. Behandling med antibiotika er prøvd først. Hvis det ikke er noen forbedring, er medisiner stoppet. Hvis det er et problem i urinering på grunn av muskelkramper og smerte, muskel midler og alfablokkere kan anvendes. Legemidler som Finasteride kan bremse veksten av prostata. Masserer prostata omtrent tre til fire ganger i uken er nyttig. Biofeedback, kan avspenningsteknikker og rådgivning også bidra til å redusere stress og smerte.

Kronisk inflammatorisk Prostatitt

Antibiotika fungerer ikke i behandling av kronisk noninflammatory prostatitt som denne typen prostatitt ikke har en klar årsak. Det viktigste formål er å lindre symptomene. Non-narkotiske smertestillende medikamenter sammen med muskelavslappende alfablokkere brukes. Fysioterapi, angst redusere medisiner, mosjon, kroppsmassasje terapi og stress reduksjon trening hjelp til å overvinne dette problemet. Det er også nyttig å unngå alkohol, koffein og krydrede matvarer.