Digidexo.com

Depresjon hos barn forårsaket av skilsmisse

Mens skilsmisse er en smertefull prosess for alle involverte, kan barna bli dypt berørt når foreldrene skilles. En vanlig biprodukt av skilsmisse er depresjon hos barn, en smertefull og vanskelig situasjon for dem å forholde seg til.

Betydning

Ifølge DivorceInfo.com, 2,5 prosent av barn og 8 prosent av ungdom som har foreldre skilsmisse lider av depresjon som en del av nedfallet.

Identifikasjon

Symptomer på depresjon hos barn inkluderer tristhet, tap av interesse for vanlige aktiviteter, konsentrasjon og søvn problemer og tanker om selvmord og død.

Typer

Mens depresjon kan ramme begge kjønn hos små barn, ifølge DivorceInfo.com, tenåringsjenter har dobbelt så stor risiko for å bli deprimert enn gutter.

Forebygging / løsning

Åpent kommunisere med barnet ditt kan bidra til å lette depresjon forårsaket av skilsmisse. Barn bør bli beroliget av din kjærlighet og gis anledning til å uttrykke sine følelser.

Misforståelse

Barn tror ofte de spilte en rolle i beslutningen om å skilsmisse. Foreldre bør være tålmodig med disse misforståelsene og barn bør minnes skilsmissen stammet fra ingen feil av sine egne.