Digidexo.com

Musikere og leddgikt

Musikere og leddgikt


Løfting, transport og spille tunge instrumenter - samt de repeterende bevegelser som kan være en viktig del av å trene og spille - satt musikere i fare for leddgikt.

Typer leddgikt

Revmatoid artritt og slitasjegikt er de vanligste typer leddgikt.

Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt er en betennelsessykdom som skjer når kroppens naturlige forsvarssystem angriper sunne ledd.

Artrose

Artrose er en ikke-inflammatorisk leddgikt som kan være forårsaket av repetitive bevegelser eller overforbruk av en joint. Områder som er særlig utsatt er nakke, hofter, skuldre, albuer, håndledd og fingre.

Tegn på leddgikt

Symptomer på revmatoid artritt inkluderer smerter, smerter og betennelse i leddene. Smerter fra osteoarthritis vanligvis dukker opp i en skadet felles og er ikke utbredt.

Leddgikt og trening

Hvis du har leddgikt, kan spille musikk være smertefullt, men regelmessig trening bygger opp musklene rundt leddene for å gi dem bedre støtte og fleksibilitet, noe som kan hjelpe deg å spille uten smerter for lengre perioder av gangen.

Warm-ups er Vital

Hvis du er en musiker med leddgikt, er det svært viktig å strekke mens du er borte fra instrumentet ditt, men alle - selv barn - bør ansette riktig holdning og oppvarmingsøvelser før du spiller et instrument. Start med fem til ti minutter av grunnleggende, slik som vekter, og gradvis arbeide opp til å spille en komplett stykke.