Digidexo.com

Hvordan behandle et flåttbitt med tea tree olje

Hvordan behandle et flåttbitt med tea tree olje


Tea tree olje har mange terapeutiske bruksområder og regnes som effektiv i forhold fra acne til øret aches. Tea Tree Oil er spesielt effektivt i bekjempelse av bugs. Noen få dråper blandet med vann kan virke som en insektmiddel eller loppe remover. Tea tree olje kan også brukes til å fjerne levende flått fra huden din. Fordi flått utgjøre helserisiko for eksempel Lyme sykdom og Rocky Mountain flekket feber, er det viktig å umiddelbart og fullt fjerne dem.

Bruksanvisning

•  Sjekk kroppen for tegn på flått hvis du har brukt tid i et skogsområde. Flått vises som små svarte insekter innstøpt i huden. Ikke fjern flåtten med hendene - i stedet, påfør en liten mengde Tea Tree Oil til den synlige delen av levende flåtten og huden rundt dette området. La Tea Tree Oil på i 20 minutter.

Observer flåtten i løpet av denne tiden. Det kan rett og slett falle av eller trekke seg ut av huden. Hvis ikke, fjerner du forsiktig flåtten ved hjelp av pinsett. Ta tak i flåtten nær hodet eller munn og dra forsiktig for å fjerne hele flåtten kroppen. Ikke knus flåtten kropp eller ikke klarer å fjerne det helt. Enhver gjenværende del fremdeles har evnen til å spre sykdommen.

Vask hender og området rundt flåttbitt grundig etter å ha fjernet flåtten. Hvis du legger merke til ytterligere irritasjon huden, feber, influensalignende symptomer, muskelsmerter, hovne lymfeknuter eller utslett, må du kontakte lege umiddelbart. Også ta kontakt med legen din dersom du er i stand til å fullt ut fjerne flåtten selv.

Tips og advarsler

  • Det anbefales å holde flåtten i en krukke etter fjerning i tilfelle insektet må testes som en bærer av sykdommer. Dette er spesielt viktig hvis du merker influensalignende symptomer etter fjerning av flåtten.