Digidexo.com

Hva er de første tegn på tykktarmskreft?

Tykktarmskreft er en alvorlig medisinsk tilstand som rammer cirka 112.000 nye pasienter i året. Dette bestemte kreft retter seg mot det tykktarmen, og de fleste tilfeller starter som små noncancerous vekster kalt polypper. Dermed leger ofte kirurgisk fjerne kolon polypper, som kan redusere sjansene for å utvikle tykktarmskreft. Fordi de tidlige symptomer på kreft i tykktarmen kan etterligne andre gastrointestinale tilstander, noen tilfeller forblir udiagnostisert før sykdommen utvikler seg. Imidlertid er nøkkelen for å overleve kreft i tykktarmen gjenkjenne tidlige tegn og søker medisinsk behandling.

Endring i avføringsmønster

En av de første tegn på tykktarmskreft er en endring i avføringsmønster. Du kan utvikle vedvarende diaré eller forstoppelse som ikke responderer på behandling hjemme. Selvfølgelig kan disse symptomene indikerer et mindre alvorlige sykdommer som Crohns sykdom eller irritabel tarm syndrom. Hvis endringer i avføringsmønster vare i mer enn to uker, kan du besøke en lege.

Blod i avføringen

Blodig avføring kan bety hemorroider, en felles ikke-livstruende tilstand. Eller det kan være et tidlig tegn på tykktarmskreft. Rektal blødning kan fremstå som lyse røde striper på toalettpapir, eller avføring kan vises mørke og tjæreaktig. Rapporter eventuell rektal blødning til lege umiddelbart.

Ubehag i magen

Ofte, de eneste symptomene på kreft i tykktarmen er ubehag i magen. Lider kan håndtere vedvarende oppblåsthet som ikke blir bedre med medisiner eller etter tømming av tarmen. Videre kan intense magekramper, lavere bekken trykk og kvalme oppstå i de tidlige stadier av kreft i tykktarmen.

Anemi

I noen tilfeller trenger tykktarmskreftpasienter ikke oppdage fysiske endringer med kroppen sin. Imidlertid kan en rutinemessig blodprøve viser en lav blodprosent, noe som betyr indre blødninger. Dette er et tidlig tegn på tykktarmskreft. Etter en grundig undersøkelse og en rekke tester for å utelukke ulike medisinske tilstander, kan leger diagnostisere pasienten med tykktarmskreft.

Diagnostisk test

Fordi de første tegn på tykktarmskreft kan etterligne andre sykdommer, leger har til å gjennomføre en rekke diagnosetester for å gjøre en nøyaktig diagnose. Etter å ha vurdert en pasientens symptomer, leger generelt be om en blodprøve, avføringsprøve og koloskopi. Basert på resultatene, kan legene avgjøre om en pasient har tykktarmskreft eller annen gastrointestinal tilstand.