Digidexo.com

Tegn på en brukket nese

Små brudd i bein i nesa vil vanligvis leges i løpet av en måned. En dårlig pause kan kreve kirurgi etter at hevelsen har gått ned. Søker øyeblikkelig legehjelp er viktig hvis du tror du har en alvorlig ødelagt nese. Hvis smertene og hevelsen ikke forsvinner i løpet av tre dager, ser nesen krokete, pustevansker, feber utvikler og du har tilbakevendende neseblod du bør søke legehjelp.

Neseblod

Hvis nesen din begynner å blø, er det et tegn på at det kan være brutt. Utslipp av slim kan begynne å komme fra nesen også.

Knaser eller Sprakende

Hvis du trykker på nesen og høre en knaser eller sprakende lyd eller følelse som det av å gni håret mellom to fingre, er dette et tegn på at nesen er brukket. En følelse av ømhet er også et tegn.

Hevelse

Hevelse av nesen og områdene rundt er tegn på at den er ødelagt. Blåmerker på nesen eller under øynene er tegn også. Merke en misdannelse (for eksempel en skjev, bulkete nese) er en klar indikasjon på et brukket bein.

Smerte

Føler en stor følelse av smerte og har problemer med å puste gjennom nesen er en indikasjon på det er brutt. Du kan også føles som om en eller begge av dine nesegangene er blokkert.