Digidexo.com

Advanced Prostate Cancer Symptomer

Prostatakreft vanligvis ikke produserer noen betydelige symptomer før den har kommet til et avansert stadium. Når symptomer oppstår, de er avhengig av hvor avansert kreft er og hvor langt den har spredd seg. Selv om det er ingen kur for avansert prostatakreft, det finnes behandlinger som kan hjelpe kontroll symptomer.

Fakta

Prostatakreft er svært vanlig, og rammer omtrent én av seks menn i USA. De fleste typer prostatakreft fremgang langsomt og forblir begrenset til prostatakjertelen for en lengre periode. Disse typer krever svært liten, om noen, behandlings. Andre typer prostatakreft er svært aggressiv og sprer seg raskt. Hva er årsaken til prostatakreft og hvorfor noen typer oppfører seg annerledes er ukjent.

Tidlig-Stage Symptomer

De fleste menn ikke opplever symptomer i de tidlige stadier av prostatakreft. Når symptomene er tilstede, de vanligvis involverer urinveisproblemer. Problemer med vannlating, problemer med å starte og stoppe strømmen, og redusert kraft i bekken er symptomer oppleves av noen i de tidlige stadier av prostatakreft. Men disse samme urin symptomer er mye mer sannsynlig å være forårsaket av godartet prostata forhold, slik som en forstørret prostata eller en prostata-infeksjon.

Advanced-Stage Symptomer

Symptomer som tyder på kreft i prostata eller i området rundt prostata inkluderer blod i sæd eller urin, vanskeligheter med å ha en ereksjon og smertefull ejakulasjon. Symptomer på prostatakreft som har spredt seg til lymfeknuter i bekkenet inkluderer hevelse i bena og smerter eller ubehag i bekkenet.
Symptomer på prostatakreft som har spredt seg til skjelettet omfatter skjelettsmerter som ikke avtar, benbrudd og rygg komprimering. Tretthet og vekttap er andre vanlige symptomer på avansert prostatakreft.

Betydning

Som med de fleste kreftformer, er nøkkelen til overlevelse av prostatakreft tidlig oppdagelse og behandling. Fordi symptomene er vanligvis ikke til stede inntil den når et avansert stadium, er det viktig at menn gjennomgår rutinemessig screening for prostatakreft. De to vanligste screening testene er prostata-spesifikt antigen (PSA) test og den digitale endetarms eksamen (DRE).

Betraktninger

Behandlinger for prostatakreft har kraftig forbedret de siste årene. Kreften har over 90 prosent rente kur hvis oppdages og behandles tidlig. Det er svært viktig at menn som er diagnostisert med prostatakreft ta en proaktiv rolle i sin behandling og ledelse.