Digidexo.com

Fysioterapi Teknikker for Cerebral Parese

Cerebral parese er den vanligste fysiske funksjonshemming hos barn, og representerer den hyppigste diagnosen hos barn som mottar fysioterapi. Siden det er ingen kjent kur for cerebral parese (CP), vil et barn ha det for livet. Målet for fysisk terapi er å øke et barns mobilitet så mye som mulig for å forbedre sine sjanser for å lede et mer uavhengig liv.

Fysioterapi

En fysioterapeut bruker en rekke aktiviteter og spill for å hjelpe et barn med cerebral parese forbedre sin fleksibilitet, styrke, bevegelighet og funksjon. En fysioterapi programmet er utviklet for å hjelpe barnet å lære å gjøre aktiviteter som hun ellers kanskje ikke ville være i stand til å gjøre, slik som sittende, stående, trapper, gå, gå med en rullator eller bukseseler, bruker rullestol eller sykle . En god fysioterapi programmet skal bestå av en rekke øvelser som inkluderer stretching, styrke og posisjonering.

Stretching

Gjør yoga strekninger med et barn med cerebral parese er en utmerket måte å bidra til å løsne stramme muskler som ofte kjennetegner CP. Følgende er noen positurer du kan gjøre sammen med barnet ditt. Alt bør gjøres med barnet liggende på ryggen, fortrinnsvis på en yoga matte hvis du har en.

Roter anklene ved å lage sirkler begge veier med hver av anklene. Pek og bøy hver av hans føtter. Med føttene på bøyd gulvet og knærne, forsiktig snu hver etappe innover mot midtlinjen, bidrar til å åpne hoftene. Med knærne bøyd, slår begge bena til den ene siden, så den andre, gjør en svak spinal vri. Ta med føttene opp og parallell slik knærne er bøyd og rock ham side til side og frem og tilbake i en positur barn elsker kalt "happy baby." Til slutt, heve armene over hodet og strekk armen og beinet på den ene siden og deretter den andre, vippe hele kroppen hans som om det er en halv måne.

Styrking

Siden musklene har en tendens til å være svak i et barn med cerebral parese, som arbeider med spesifikke muskelgrupper gjør dem i stand til å bidra til å støtte barnets kropp bedre og øke sin samlede funksjon.

Med barnet ditt stående, holder henne på hoftene eller så lavt som du kan gå og har fortsatt sin støtte seg oppreist, siden "arbeid" hun gjør er fra der du har hendene og oppover. Dette er en del av det som kalles Medek øvelser. En annen ting du kan gjøre er å ha barnet sitte på en stor terapi ball, holde henne på lårene og vipper henne på ballen over til den ene siden og den andre, noe som tvinger henne til å sette ned sine hender for å forsørge seg selv. Sit-ups er også stor for å styrke kjernemuskulaturen som er nødvendige for å sitte, stå og gå. Sittende på barnets føtter, bøy knærne, holder føttene ned, og be henne om å gi deg hennes hender. Gjenta.

Posisjonering

Holder kroppen i en bestemt stilling, samt overgangen mellom stillinger er viktig for et barn med cerebral parese for å øke mobilitet og uavhengighet.

Sett ham på alle fire, noe som styrker musklene i armer og ben for å forberede ham for gjennomgang. Fra denne posisjonen, har ham lene seg tilbake og hvile hodet på korslagte armer og hvile hans baken på hælene, som er kjent som "barnets positur." Har han øver bare stående i sin rullator med sine orthodics på føttene. Til syvende og sist vil dette styrke bena til å begynne å gå i sin rullator. Også har barnet "overgang" fra sittende til stående ved å ha ham til å sitte på en lav benk og flytte til stående ved å sette hendene på armen av stolen og skyv opp til stående. Bruk leker som et insentiv for å få ham til å stå opp.