Digidexo.com

Microgynon Spørsmål og svar

Microgynon er en kombinasjon p-pille som brukes for å forhindre graviditet. Visse typer medisiner vil påvirke hvordan Microgynon virker. I tillegg anbefales det ikke at du blander visse ting som urte kosttilskudd eller naturmidler med denne p-pillen. Du må kanskje slutte å ta Microgynon på bestemte tider. Det kan også føre til endringer i hudens pigmentering.

Kan jeg ta johannesurt med Microgynon?

Johannesurt, eller Hypericum perforatum, er en urt som brukes noen ganger som en naturlig behandling for depresjon. Hvis du allerede bruker johannesurt, bør du slutte å bruke den umiddelbart og informere helsepersonell ved neste besøk. Hvis du ikke bruker johannesurt, bør du ikke starte mens du tar Microgynon.

Vil Microgynon føre til hudforandringer?

Microgynon kan føre til en endring i hudens pigmentering, som kan manifestere seg i utseendet på brune flekker på ansiktet og kroppen. Denne tilstanden kalles chloasma. Du kan være i stand til å redusere dette ved å unngå lange perioder med sol eksponering.

Trenger jeg gjøre for å stoppe Microgynon Før operasjonen?

Hvis du er planlagt for større operasjon, må du slutte å ta Microgynon seks uker før operasjonen. I tillegg, hvis du har kirurgi på bena eller under behandling for åreknuter, må du slutte å bruke Microgynon.

Hvis noe skjer med at du blir sengeliggende, for eksempel en ulykke eller alvorlig eller langvarig sykdom, eller hvis beinet er i en støpt eller på annen måte immobilisert, du må stoppe Microgynon og bo utenfor det inntil helsepersonell forteller deg at det er trygt å fortsette å ta det.

Vil andre medisiner påvirker Microgynon?

Visse medisiner kan redusere effekten av Microgynon. Disse omfatter antibiotika som ampicillin og Rifampicin, som er en form av rifamycin. Medisiner tatt internt for soppinfeksjoner og visse typer anti-inflammatoriske legemidler kan påvirke hvordan Microgynon virker. I tillegg stoffer som brukes til å styre beslag kan ha en effekt på Microgynon.

Hvis du tar noen av disse medikamentene, må du kanskje bruke en alternativ form for prevensjon mens du er på dem. Hvis du tar medisiner for en kronisk tilstand, kan du trenger å snakke med helsepersonell om effektiviteten av Microgynon i forhold til medisinering.

Hvem bør ikke ta Microgynon?

Hvis du har diabetes og har lidd blodkarskader som et resultat, bør du ikke ta Microgynon. Alle med en historie med blodpropp bør ikke ta Microgynon og kan trenge å spørre helsepersonell om sikkerheten av å ta noen form for prevensjon pille.

Hvis du har leversykdom eller er i fare for leversvikt eller hvis du har utilstrekkelig nyrefunksjon eller har nyresvikt, bør du ikke ta Microgynon.