Digidexo.com

Hva slags mat inneholder adipinsyre?

Hva slags mat inneholder adipinsyre?


Skilte den laveste surhet av alle US Food and Drug Administration godkjente mat syre tilsetningsstoffer, er adipinsyre fortsatt surt nok til å forby bruning av det meste av frukt i Amerika. Adipinsyre er brukt i en rekke tørre pulverisert mat mikser, samt pulverisert og aromatiserte drikker og andre matvarer som syltetøy, gelé, gelatiner, oster og mye mer.

Syltetøy, gelé, Gelatin

Hvis du noen gang har lurt på hva som forårsaker din imitasjon syltetøy, gelé eller gelatin for å være i stand til å holde sin gel-aktig form, er det adipinsyre, ifølge Encyclopedia of Food og farge tilsetningsstoffer. Dette additiv er klassifisert som en generell additiv. Den kan brukes til å hjelpe syltetøy, gele og gelatiner holder sine former, så vel som for å hjelpe i å fargelegge dem og for å gi en syrlig smak.

Oster

Behandlet oster inneholder også adipinsyre. Dette bidrar til å danne riktig tekstur som trengs for bearbeidede oster, gir det en fastere tekstur, slik at det å være eske eller pakket for emballasjeformål. Adipinsyre er også brukt for å forbedre smelteegenskapene av ost anvendes i smøreost produkter.

Bakepulver

Et annet matvareprodukt inneholdende adipinsyre er bakepulver. Ifølge Encyclopedia of Food and Color tilsetningsstoffer, når adipinsyre påføres bakepulver, fungerer det som et hevemiddel for mat produkt å være forberedt. Kakemikser er et eksempel på et bakepulver som inneholder adipinsyre.

Andre Foods

Andre matvarer og produkter som inneholder adipinsyre inkluderer: instant pudding, fruktsmak drikker, fordampet melk, halspastiller og smaksekstrakter.

Adipinsyre, som andre tilsetningsstoffer som brukes i USA, er nødvendig for å bli oppført på matemballasje etiketter ved enten navnet (adipinsyre) eller ved et kodenummer (adipinsyre er 355). Dette hjelper forbrukerne ta informerte beslutninger om hvilke matvarer for å svelges. Noen tilsetningsstoffer er metaboliseres i kroppen helt etter inntak, mens andre - som adipinsyre - er bare delvis metaboliseres på den måten, med de resterende adipinsyre forlater kroppen gjennom urinen.