Digidexo.com

Hvor ofte kan du bruke en Neti Pot?

Hvor ofte kan du bruke en Neti Pot?


Neseskylling (også kalt nesekylling eller nasal vask) med en neti pott hjelper alle typer sinus plager, men mange vet ikke hvor ofte du bruker en neti pott. Avhengig av typen og alvorlighetsgraden av sinus problem, eller hvis neti potten blir brukt for vedlikehold, bruksfrekvensen varierer.

Vedlikehold

Ved hjelp av en neti pott for nasal vanning (eller kylling) er gunstig på en kontinuerlig basis. Mange neti potten brukere føler at nasal lavage er en meditativ og sunn rutine for å opprettholde optimimum helse.

Foreslått neti potten bruk er én gang daglig for vedlikehold. Mens praksisen med nasal lavage er helt trygt, kan noen mennesker oppleve nasal irritasjon. Hvis noen ubehagelige symptomer oppstår, bare justere natriuminnholdet i løsningen (hvis hjemmelaget) eller bruke det sjeldnere (for eksempel annenhver dag i stedet for hver dag).

Allergier

Slike allergier som våren allergi, høysnue (dvs. allergisk rhinitt) eller reaksjoner til mold, støv eller dyr dander årsaken nesehulene for å bli opphisset, noe som fører til en opphoping av slim. Nasal lavage med en neti pott kan redusere symptomene.

The Mayo Clinic foreslår å bruke en neti potten for å hjelpe klart slim og flush allergener fra bihulene. Prøv å vaske nesehulene med en neti pott to til tre ganger om dagen for mer alvorlige tilfeller av allergi, justere Natriuminnholdet i en hjemmelaget løsning eller redusere hyppigheten av bruk hvis det oppstår noen nasal irritasjon.

Nonallergic rhinitt

Nonallergic rhinitt lider opplever mange av de samme symptomene som pollenallergikere gjør --- rennende nese, lunger --- men uten den allergiske reaksjonen. Ulike triggere for nonallergic rhinitt inkluderer lukt og luftbårne irritanter, vær endringer, mat, medisiner og kroniske tilstander.

Nasal lavage er, ifølge Mayo Clinic, en av de beste forsvar mot nonallergic rhinitt; anbefalingen er å bruke en neti pott daglig.

Kronisk bihulebetennelse

Hovne, betente nesegangene som fører til overflødig slim buildup og påfølgende problemer med å puste er et tegn på kronisk bihulebetennelse. Symptomer kan vare åtte uker eller lenger eller kan repeterte.

Jevnlig utfører nasal lavage kan hjelpe lider av kronisk bihulebetennelse ved å skylle ut overflødig slim og holde nesehulene fuktig. Daglig bruk av en neti potten er foreslått.

Akutt bihulebetennelse

I likhet med kronisk bihulebetennelse, hemmer den akutte versjon puste, men varer ikke så lenge. Lider kan dra nytte av daglig nasal vask med en neti pott.

Prøv en nasal lavage to til fire ganger per dag for akutt bihulebetennelse. Med flere-hyppige vaskinger, er det viktig å overvåke en hvilken som helst irritasjon fra natrium i oppløsningen. Med varmt (ikke varmt) vann også hjelpemidler i komfort under nasal lavage.