Digidexo.com

Hva er normale Thyroid nivåer?

Hva er normale Thyroid nivåer?


Skjoldbruskkjertelen ligger foran på halsen. Dens viktigste oppgave er å skille ut hormoner som bidrar til å regulere stoffskiftet. Disse hormoner er også spille en rolle i den normale utvikling av organer slik som hjerte og hjerne, så vel som for normal reproduktive funksjon. Riktig nivå er også viktig for bein og kalsium metabolisme. Hormonene det hemmeligheter er tyroksin (T4) og tri-iodothyronine) eller T3). Hvis nivåene av disse hormonene er for høyt eller for lavt, kan du utvikle alvorlige helseproblemer.

Testing

Skjoldbrusk nivåer er sjekket av en enkel blodprøve utføres av legen din. Denne testen kan fortelle din lege hvis skjoldbruskkjertelen hormon produksjonen er normal, overaktiv eller underactive.

Hva gjør Test Detect?

For at skjoldbruskkjertelen til å gjøre jobben sin, må hypothalamus slippe tyrotropin-frigjørende hormon (TRH). TRH utløser så hypofysen til å produsere thyroid-stimulerende hormon (TSH). TSH stimulerer skjoldbruskkjertelen til å produsere T3 og T4. For å avgjøre om skjoldbruskkjertelen din fungerer som den skal, kontrollerer blodprøve dine nivåer av TSH.

Normale nivåer

Hos voksne, normale TSH nivåer er 0,4 til 4,5 mIE / L. Hos spedbarn, normale nivåer er 3-18 mIU / L.
Forkortelsen mIU / L står for milli-internasjonale enheter per liter. Nivåer utenfor disse områdene er klassifisert som hypotyreose eller hypertyreose.

Hypertyreose

Denne tilstanden oppstår når det er en overproduksjon av skjoldbrusk hormoner. Symptomer inkluderer muskelsvakhet, skjelving, tretthet, rask hjerterytme, vekttap, følsomhet for temperatur og synsproblemer.

Hypotyreose

Denne tilstanden er diagnostisert når det er underproduksjon av skjoldbrusk hormoner. Symptomer er tretthet, vektøkning, kuldefølelse og svak, tørr hud og hår og forstoppelse.