Digidexo.com

Hvordan redusere risikoen for å få slag

Hvordan redusere risikoen for å få slag


Strokes kan føre til at du bli permanent lammet eller få deg til å dø med en rekke andre helse definere effekter. Leser denne artikkelen vil lære deg hvordan du kan redusere risikoen for å få slag.

Bruksanvisning

Ikke røyk. Røyking kan øke din risiko for mange helseproblemer, inkludert hjerneslag. Røyking skader det kardiovaskulære systemet ved å hemme blodårer og andre skader. Med ødelagte blodkar hjertet må pumpe raskere å få blodet til alle deler av kroppen, inkludert hjernen. Hvis du tar p-piller som prevensjon bør du ikke røyke, fordi hvis du gjør din risiko for hjerneslag gå opp med 43 prosent. Det anbefales at du slutter å røyke for forebygging av dette og en rekke andre helserisikoer.

Sjekk din diett. Å ha en dårlig kosthold kan føre til fedme og hjerneslag. Men du trenger ikke å være overvektig for å få slag. Ofte nok, det er mat vi spiser på en jevnlig basis som kan føre til slag eller en risiko for hjerneslag i fremtiden. Matvarer som stekt mat, chips og andre matvarer med lite eller ingen ernæringsmessig verdi (typisk noe mat høy i fett eller salt) kan føre til høyt blodtrykk og til slutt føre til hjerneslag. Det anbefales at du sletter eller eliminere disse matvarer fra kosten for å redusere risikoen for hjerneslag.

Sjekk din vekt. Å være overvektig i seg selv kan sette deg opp i minst tre ganger så mange helseproblemer i forhold til en tynn person. Blant disse helseproblemer er høyt blodtrykk, hjertesykdom, diabetes, astma og ja, hjerneslag. Det anbefales at du rådfører deg med legen din om en diett og mosjon plan som kan være spesielt skred å møte din livsstil og helsebehov (som samtidig er sunt på samme tid, selvfølgelig).

Tips og advarsler

  • Det er mange andre problemer som du ikke kan kontrollere som kan bidra til risiko for slag som alder og arvelighet. Hvis du er spesielt utsatt for slag uansett, bør du gjøre alt i din makt for å holde seg friske og unngå å legge ting som kan øke risikoen for slag enda mer.