Digidexo.com

Hvor lenge kan man bruke pilokarpin for munntørrhet?

Pilocarpine påvirker nervesystemet, stimulere spytt, tåre og svettekjertler. Den brukes til å behandle tørr munn forårsaket av strålebehandling for hode og nakke kreft, og pasienter Sjorgen syndrom. Det er også brukt til å behandle visse typer glaukom og å hjelpe til med nattblindhet og lysfølsomhet etter visse øye surgeries. Som i 2009, er det ingen publisert grense for hvor lenge kan du ta dette under oppsyn av legen din.

Funksjoner

Pilocarpine er en kolinerge agonist eller parasympatomimetiske stoffet, og som sådan ikke bør tas av alle som bruker et stoff som fungerer som en antikolinerge. Det virker ved å stimulere muskarinreseptorene - nerver som påvirker eksokrine kjertler - som inkluderer spyttkjertlene. Det kan ha en skadelig effekt på hjerte, lunger, lever og nyrer, slik at folk med svekket organer bør veie fordelene nøye og følge råd fra sin lege. Den er følsom for fuktighet, så må det ikke lagres i nærheten av noen vannkilde.

Dosering

For tørr munn behandling, pilokarpin tatt muntlig i tablettform, vanligvis 5 mg tabletter. Følg legens doseringsanvisningen nøye. Den vanlige doseringen er tre ganger per dag for strålebehandling pasienter, og fire ganger per dag for pasienter Sjorgen syndrom, selv om legen din vil overvåke effekter og endre dosen etter behov. Hvis du glemmer en dose, ta den så snart du husker mindre det er nær til neste planlagte dose, i så fall ta neste dose bare og ikke dobbelt opp. Det kan ta seks til tolv uker for å se om det er en fordelaktig respons, og hvis fordeler oppnåes, kan behandlingen fortsette etter behov.

Typer

Pilokarpin i tablettform er distribuert under merkenavnet Salagen. Som en opthalmic løsning, ser det ut som Pilopine HS, Timpilo, Diocarpine, Isopto Carpine, Miocarpine og Ocusert Pilo-20 og -40.

Betraktninger

Pilocarpine brukes til å behandle visse typer glaukom samt tørr munn. Det er også brukt til å innsnevre eleven til å hjelpe til med ettervirkninger fra enkelte typer øye kirurgi og som en motgift til giften inge fra planter av søtvier familien. Når du tar den, være oppmerksom på at det kan ha noen effekt på synet, og sørg for at du vet hvilken effekt det har på deg før du kjører mens du tar det.

Advarsel

Pilocarpine må tas nøyaktig som anvist under nøye tilsyn av en lege. Hvis man tar for mye, er det en sterkt øket sannsynlighet for at det vil forårsake bivirkninger, hvorav noen er alvorlige. Det kan føre til epilepsi og nedsatt fruktbarhet i større doser. Andre bivirkninger inkluderer dehydrering på grunn av økt svetting, kvalme, diaré, oppkast, hodepine, svimmelhet, slapphet, pustevansker, endringer i hjertefrekvensen eller smerter i øyet. De vanligste bivirkningene er overdreven svetting, kvalme, frysninger og rennende nese.