Digidexo.com

Hvordan stoppe et panikkanfall

Hvordan stoppe et panikkanfall


Et panikkanfall er en følelse av intens angst og forestående undergang i fravær av omstendigheter som rettferdiggjør disse følelsene - det er lett å definere, men ikke i det hele tatt lett å leve med. Langsiktige behandlinger kan innebære medisinering og terapi. På kort sikt, men kan noen få enkle teknikker kan hjelpe deg å avslutte panikkanfall i løpet av få minutter. Følg disse trinnene for å finne ut hvordan.

Hvordan stoppe et panikkanfall

•  Innse at du har et panikkanfall. Du er egentlig ikke i noen fare. Du er ikke å miste tankene dine.

Ikke la situasjonen. Du vil bare tilstanden selv å ha et panikkanfall neste gang du er i den situasjonen.

Fokus på noe utenfor deg selv. Finn nærmeste objekt, grip tak i det og begynne å snakke. Beskriv sin farge, lukt og tekstur. Snakk om hvordan det kom til å være i nærheten av deg, hvordan du føler om det eller hva dens formål er. Fortsett å snakke til angrepet ender.

Pust dypt. Du må begynne å praktisere denne teknikken godt på forhånd, kanskje med hjelp av en terapeut. Ideen er å holde brystet stille og la magen utvide med hvert åndedrag, stretching mellomgulvet. Puster langsomt gjennom kniper leppene.

Søk hjelp. Uansett hva årsaken til dine panikkanfall, det er ingen skam i å få hjelp fra en lege eller en psykoterapeut. Ofte tar det bare noen få terapitimer for å få lindring fra panikkanfall.

Hint

  • Andre medisinske tilstander, blant annet et hjerteinfarkt, har de samme symptomene som et panikkanfall. Se en lege for riktig diagnose før du prøver å håndtere panikkanfall på egen hånd.