Digidexo.com

Hva Class of Drug Er Tramadol?

Hva Class of Drug Er Tramadol?


Tramadol (eller tramodol, som det ofte feilstavet) er et generisk oral medisin tilgjengelig med en resept fra lege. Tramadol er en del av det opioide analgetiske klassen av medikamenter, hvorav morfin og hydrokodon er også medlemmer.

Funksjon

Som andre opioidanalgetika, tramadol fungerer ved å blokkere nettsteder på hjernen og ryggmargen som kalles opioidreseptorer. Når disse områdene er blokkert, bremser nervesystemet ned.

Effekter

På grunn av effekten tramadol og andre opioide smertestillende midler har på nervesystemet, leger fore medikamentet for behandling av alvorlig smerte.

Time Frame

Tramadol er tilgjengelig i to former, hvorav den ene er ment for bruk i fem dager for å lindre forbigående smerter forårsaket av en plutselig sykdom eller kirurgi, forteller det amerikanske National Library of Medicine. Den andre formen av tramadol er for langvarig bruk i behandlingen av kronisk smerte.

Avhengighet

Som andre opioidanalgetika, noen pasienter utvikle en fysisk eller følelsesmessig avhengighet tramadol, som resulterer i misbruk av stoffet som å ta mer enn foreskrevet eller bruke selv når smertene ikke lenger vedvarer, advarer Mayo Clinic.

Advarsel

Tramadol og andre opioidanalgetika utgjøre en risiko for respirasjonsdepresjon, en livstruende tilstand der hjernen ikke er i stand til å regulere pustingen din. På grunn av dette, bør tramadol ikke kombineres med andre legemidler i sin klasse eller med alkohol, advarer det amerikanske National Library of Medicine.