Digidexo.com

Hva er symptomene på Meieri & Egg allergi?

Hva er symptomene på Meieri & Egg allergi?


Matallergier oppstår når kroppen behandler ufarlig mat som skadelige forbindelser, produsere antistoffer kalt immunoglobin E (IgE) for å bekjempe dem. Meieri og egg allergi er blant de vanligste matallergier.

Symptomer

Symptomer på melkeallergi er diaré, tungpustethet, prosjektil oppkast, utslett og rhinitt (tett nese). Symptomer på eggallergi inkluderer elveblest, pipende pust, smerter og kvalme.

Alvorlige reaksjoner

I noen tilfeller, kan melk og egg forårsake allergier anafylaksi, hvor selv en liten mengde av allergenet fører til en alvorlig, full kroppsreaksjonen. Anafylaksi bør behandles umiddelbart med adrenalin og den allergiske personen brakt til et sykehus i tilfelle reaksjonen gjentar seg.

Laktoseintoleranse

Melkeallergi er ikke det samme som laktoseintoleranse, en manglende evne til å fordøye melk sukker (laktose), som forårsaker diaré og oppblåsthet.

Cooking Milk

Fordi melkeallergi er reaksjoner på proteiner i melk, myse og kasein, som ikke er brutt ned ved hjelp av varme, kan de likevel bli utløst hvis melken blir tilberedt.

Outgrowing Allergi

Til tross for felles oppfatninger som barn vokser allergi raskt, en studie ved Johns Hopkins Barnas Center fant at mange barndommen allergier sist inn i skoleårene og selv utenfor.