Digidexo.com

Acromion Repair

Acromion Repair


Acromion er den del av skulderblad eller skulderblad som danner enden av skulderen. Det er oftest skadet i et fall på en utstrakt hånd som setter press på denne bendel nedenfra, eller i idrettsskade som setter press på den ovenfra, for eksempel en fotball takle eller falle av en hest.

Acromion Problemer

Mange scapulær frakturer kan behandles uten kirurgi ved immobilisering, men i noen tilfeller kirurgisk reparasjon er den eneste rette. Repeterende bevegelser skader fra svømming eller tennis eller fra noen yrker kan føre bein spurs å utvikle seg på undersiden av acromion. Leddgikt og over-healing av bein etter et brudd kan også føre dem, og disse spurs forstyrre sener i subacromial plass.

Kirurgiske betingelser

En fortrengt brudd i acromion må kanskje repareres med skruer. I en skulder separasjon (acromioclavicular leddskade), kan kirurgi forkorte kragebenet (kragebein) for å hindre den fra å gni mot acromion. En medfødt tilstand som kalles os acromiale (feil smeltet acromion) kan forårsake skuldersmerter som bare kirurgi kan lindre.

Kirurgiske prosedyrer

Artroskopi betyr å se inne i en joint gjennom nøkkelhull incisions å identifisere et problem. Acromioplasty (shaping) kan gjøres ved å sette instrumenter gjennom disse portalene og barbering bein spurs å gjøre mer plass for senene å flytte. Denne fremgangsmåten kalles en subacromial dekompresjon.