Digidexo.com

Hvordan å behandle alvorlig blødning under Førstehjelp

Hvordan å behandle alvorlig blødning under Førstehjelp


Blødning er ofte den mest alvorlig risiko for en skadet person liv. Hvis du har funnet alvorlig blødning under den primære undersøkelsen (se "Hvordan gjennomføre en Primær Survey av en forulykket Under First Aid"), behandle det med følgende trinn.

Bruksanvisning

Initial Assessment

•  Ta på gummihansker for å hindre smitte eller smitteoverføring.

Bestem plasseringen av blødning.

Høyde og direkte press

Hev den skadde området over hjertet.

Påfør direkte press mot blødning området, ved hjelp av steril klut eller gasbind.

Hold trykket på i fem minutter.

Sjekk om blødningen har stoppet. Hvis den ikke har det, press i 15 minutter.

Trykkpunkter

Kontroller på nytt for å se om blødningen har stoppet eller vesentlig redusert. Hvis det har fortsatt ikke, så finne riktig trykkpunkt.

Finn brachialis trykkpunkt for blødning på armene: Det er på innsiden av overarmen, like under biceps, hvor en puls kan føles.

Finn femoral trykkpunkt for blødning på bena: Det er i den myke delen av skrittet, på bretten mellom innsiden av det øvre ben og skrittet.

Trykk på trykkpunktet, mot benet, for å kutte av blodstrømmen.

Slipp sakte etter 10 minutter. Hvis clotting ikke har stanset eller betydelig redusert blødningen, og hvis profesjonell hjelp er langt borte, bruke en tourniquet. (Se "Hvordan lage og bruke en Tourniquet Under Førstehjelp.")

Utvidet Care

Rengjør og bandasjere såret når blødningen har stanset eller redusert til en vedlikeholdslading. (Se "Hvordan rense et sår Under Førstehjelp.")

Splint alvorlige sår for å unngå bevegelse som kunne starte blødning.

Tips og advarsler

  • Hvis det er en annen redningsmann, ha ham eller henne å opprettholde direkte press på såret mens du jobber trykkpunktet. Hvis du er den eneste redningsmann, vikle en berg bandasje semi-tett rundt såret for å opprettholde trykket.
  • Hvis du mistenker en rygg skade, være spesielt forsiktig med å flytte eller vri nakken eller ryggraden. Har en annen redningsmann stabilisere den skadde personens hode og nakke mens du behandle blødning (se "Hvordan å utelukke en ryggmargsskade Under First Aid").
  • Hvis blødningen er ikke fra en lem, så de eneste metodene som er tilgjengelige for deg ut av de som er gitt nedenfor er høyde og direkte press. Trykkpunkter og kors er til ingen nytte.
  • Hvis du har mistanke om beinbrudd i området av skaden, kan heving forverre skaden og øke blødningen. I slike tilfeller, minimere bevegelse av det skadde området og ikke heve.
  • Hvis gasbind soaks gjennom med blod mens du søker press, ikke fjerne bandasjen. I stedet legger mer steril kompress.
  • Bare gjelde en tourniquet hvis den skadde personen er i overhengende fare for å blør i hjel, siden en komplett cutoff i blodtilførselen kan føre til lem tap.
  • Enkelte sykdommer, slik som AIDS og Hepatitt B, som overføres gjennom utveksling av kroppsvæsker. For å minimere risikoen for smitte fra oser eller sprutende væsker, bruke gummihansker og plastbriller.
  • Mange andre sykdommer kan overføres gjennom luften. Bære en kirurgisk maske for å minimere risikoen.
  • Hvis symptomene vedvarer eller hvis du har spesielle medisinske tilstander eller bekymringer, anbefaler vi at du kontakter lege. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.