Digidexo.com

Prøvemeny Planer for en lav natrium diett

Høyt inntak av natrium kan føre til høyt blodtrykk, som igjen kan føre til hjertesykdom, slag eller nyresykdom. Selv om anbefalt daglig inntak av natrium varierer fra 1000 milligram til 3000 milligram, bør du satse på midten eller nedre enden av dette området hvis du har høyt blodtrykk eller relaterte problemer. Utvalg menyer under falle i midten av dette området.

Holde øye med natrium inntaket

Legen din kan hjelpe deg å sette en daglig inntak av natrium som er skredder passer for dine spesifikke helsebehov. Når du vet hva ditt daglige grensen bør være, følge nøye med hvor mye salt du forbruker. Sjekk ernæring etikettene på alle hermetisert, bearbeidet og frosne matvarer som du forbruker.

DASH Diet

Utviklet av National Institutes of Health og allment forfektet av andre helseorganisasjoner, inkludert American Heart Association og US Department of Agriculture, DASH (Dietary Approaches til Stop Hypertension) kosthold gjør reduksjon av daglig inntak av natrium en av sine primære mål. Denne dietten setter gode retningslinjer for alle som ønsker å kutte natrium inntaket kraftig.

Måltid og snacks Menyer

Lag daglige menyer som passer inn i din lav-natrium diett.
En typisk frokost kan inneholde en kopp kaffe, to spiseskjeer peanøttsmør på en hel-hvete bagel, en kopp skummet melk og en appelsin. Lunsj kan bestå av en kopp skummet melk, 12 redusert natrium hvete kjeks, en spinat salat laget med fire kopper fersk spinat blader revet i biter størrelse biter, en kvart kopp usaltet peanøtter, en oppskåret pære, en halv- kopp hermetisk mandarin oransje segmenter og to spiseskjeer med redusert fett rødvin vinaigrette. For en snack som kan nytes når som helst på dagen, prøv en kopp lett yoghurt og fire vanilje wafere. Middagen entrée kan være en tre-unse servering av urt-crusted bakt torsk, ledsaget av en tredjedel av en kopp brun ris pilaf, en halv kopp dampede grønne bønner, en surdeig roll med en teskje av trans fett-fri margarin, en kopp friske bær med en kvist av mynte og et glass urte iste. Denne prøven dietten inneholder 1786 milligram natrium, å sette det litt over midtveis i den daglige anbefalte utvalg på 1000 milligram til 3000 milligram.
En annen dag kunne starte med en kopp fersk blandet frukt, en bran muffin, en kopp skummet melk og urtete. Lunsj ville være en curry kylling wrap, åtte baby gulrøtter, en unse av tørr ristede mandler, en nektarin og en kopp skummet melk. Til middag har bakt makaroni, tre kopper blandet greener, lav-fett dressing, en hel hvete roll og en frossen frukt bar. For en matbit, blande opp noen trail mix med rosiner, usaltet pretzels og solsikkefrø.