Digidexo.com

Utviklingsstadier av en ett år gammel

Utviklingsstadier av en ett år gammel


Babyer ser ut til å vokse og endre hver dag. Det første året av livet er en virvelvind av voksende og læring, og foreldre ofte bekymre deg hvis barnet deres utvikler seg normalt. Selv om hvert barn er forskjellig og utvikler seg i sitt eget tempo, det er generelle utviklingsmessige milepæler at babyer nå i det første året.

Fødsel til tre måneder

Babyer er født med litt hodekontroll, men i løpet av de første månedene, lærer de å holde opp og slår sine hoder. De øver Bruk bena ved å sparke, og kan gripe et objekt kort. Babyer denne alderen bør svare på lyder og lyden av sin mors og fars stemmer. I denne fasen, vil babyer begynner å kommunisere ved å smile og å nå ut når de ønsker komfort eller oppmerksomhet. Av tre måneder, babyer vanligvis liker å spille med folk.

Fire til seks måneder

Babyer denne alderen begynner å bevege målrettet ved å begynne å sitte alene, krypende og rulle over. De kan også støtte sin vekt på bena, som når du sitter i en stasjonær stander eller genser. De griper ofte gjenstander og flytte dem til munnen, og vil visuelt utforske stedene. Fire- til seks måneder gamle babyer verbal gjennom babling, ler og angiveri.

Sju til ni måneder

I løpet av denne fasen av utviklingen, kan babyer vanligvis rulle over begge veier og kan sitte som ikke støttes. Noen babyer vil begynne cruising, eller vandre mens du holder på møbler. De kan plukke opp gjenstander med bare tommelen og pekefingeren, noe som tillater dem å bruke fingermat. Kommunikasjon er fortsatt babling, men med mer av en voksen-lignende tråkkfrekvens, og de vil svare på deres navn. Stranger angst forekommer ofte i denne fasen, og babyer kan gråte når igjen med barnevakter eller i barnehagen.

Ni til 12 måneder

De fleste babyer i løpet av denne fasen vil sitte selv, dra seg til stående og cruise. Noen babyer vil ta selvstendige skritt. De kan brødfø seg selv og stable blokker. Første ord kan virke, men de fleste kommunikasjon er voksen-lignende babling. Babyer denne alderen liker å etterligne det de ser og forsøker å bruke gjenstander riktig. For eksempel kan de "snakke" på telefonen, eller banke på en datamaskin tastatur.