Digidexo.com

Japanske medisinske urter

Japanske medisinske urter


Keiseren av femte århundre Japan begynte å ekspedere medisin studenter til Kina for å lære om det brede spekter av kinesiske medisinske urter og praksis. Denne koblingen brakt til Japan viktige medisinske urter som inkluderer sesam, ume og shiso. Mye av veksten i urte kunnskap i Japan skyldes dommen fra shogun Yoshimune, som i det åttende århundre oppfordret bøndene til å dyrke medisinske hager over hele landet.

Ashitaba

Et medlem av Angelica familien, vokser Ashitaba vilt i strendene i Japan, som er beskrevet så tidlig som 300 år siden av japanske medisinmann, Kaibara Ekiken, som en kraftig tonic medisin. Ashitaba er også bitter, noe som gjør det til et fordøyelsesstimulerende og tonic, øker strømmen av galle og påskynde eliminering av avfall. Når stammen av denne urten er brutt, kommer en rikelig gul væske ut, som brukes lokalt på cyster, pustler og et bredt spekter av hudtilstander å fremskynde healing. Den anbefalte dosering av Ashitaba 1: 1 skjær er 20 ml per dag.

Hatomugi

Et medlem av graminae familien, ble hatomugi introdusert til Japan av den kinesiske buddhistmunk, Ganjin, under det sjette århundre. Urten er en årlig gress som tradisjonelt har blitt brukt både som medisin og mat. Hatomugi er ansett som en kilde til liv-bygning tonic legemiddel og inneholder mer essensielle aminosyrer enn noe annet korn, så vel som oleinsyre, fiber, vitaminer og mineraler. Den oljesyre tilstede i hatomugi bidrar til å hindre arteriosklerose ved å styrke blodkar. Dens fiber bringer helse i fordøyelsessystemet og hindrer kolesterol absorpsjon. Den anbefalte dosering av tørkede frø er 10 g per dag.

Shiso

Et medlem av Labiatae, eller mynte familien, er shiso en årlig medisinsk urt innfødte til Kina, og brakt til Japan i det åttende århundre. Urt lilla, røde og grønne eggformete bladene har en sterk aromatisk kanel duft, noe som gjør det til et viktig krydder i tradisjonell japansk mat. Shiso er en kraftig anti-inflammatorisk urt, brukes rikelig å behandle tilstander som revmatoid artritt, allergi, eksem, høysnue og betennelse forårsaket av hudsykdom. Det er også brukt sammen med ingefær rot til å behandle kronisk bronkitt. Den anbefalte dosering av shiso 1: 1 skjær er 5 ml per dag.