Digidexo.com

Felles Foot Problemer i Primary Care

Ofte folk prøver å diagnostisere fotproblemer selv. Men selv om det er over-the-counter rettsmidler for mange av de vanlige plager, kan en skikkelig diagnose fra en primær omsorg lege eller podiatrist være avgjørende for å gi riktig behandling for din sykdom. De fleste vanlige fotproblemer kan bli diagnostisert og behandlet av en primær omsorg lege og en podiatrist kompetanse er vanligvis bare nødvendig for spesialiserte problemstillinger i foten som en primær omsorg lege ikke kan ha erfaring med å håndtere, for eksempel fot operasjoner.

Inngrodde negler

Ifølge Cleveland Clinic, inngrodde tånegler er de vanligste problemene som oppstår i foten, som diagnostisert av fastleger. Inngrodde tånegler oppstå når kanten av neglen vokser tilbake inn i vevet av sporene av spiker. Inngrodde tånegler kan forårsake trykk, smerte, hevelse, rødhet og infeksjon.

Årsakene til inngrodde tånegler omfatte traumer i beina, (som kan være forårsaket av normal daglig aktivitet, inkludert gang) trengsel av tær i sko, arvelighet og overgrodde tånegler som er feil trimmet.

Inngrodde tånegler kan være gjennomvåt i varmt vann og bandasjert å lindre smerte. Antiseptiske kremer kan også hjelpe i behandlingen. For alvorlige inngrodde tånegler, eller i tilfelle av infeksjon, legen din kan utføre kirurgi for å fjerne en del av neglen og veksten plate.

Mycotic negler

Mycotic negler referere til tånegler som har en soppinfeksjon. Mycotic feiler kan virke misfarget, sprø eller tykk. Spikrene kan noen ganger smuldre opp eller løsne fra bunnen av spiker. Når en spiker er infisert med en sopp, er det best å se en primær omsorgsperson eller en podiatrist. Legen kan anbefale en over-the-counter behandling, men generelt over-the-counter kremer eller salver er effektive bare for et lite antall soppinfeksjoner. Orale behandlinger er generelt mer vellykket, selv i alvorlige tilfeller kan operasjonen må utføres for å fjerne spiker og anvende en anti-sopp direkte til infeksjonen.

Liktorn

Liktorn oppstå når hard hud (callus vev) bygger seg opp i mellom tærne eller nær tå bein. Liktorn er forårsaket av feil montering sko eller sko som forårsaker trykk og friksjon mellom tærne. Du kan behandle liktorn ved soaking føttene og deretter fjerne callus vev med en pimpstein; Men i ekstreme tilfeller, eller med vedvarende liktorn, kan leger foreskrive medisiner eller utføre kirurgi for å endre plasseringen av de tå bein eller fjerne et bein til å redusere friksjonen mellom tærne.

Hard hud

En callus er en opphoping av hard hud. Hard hud vises oftest på undersiden av foten eller mellom vektbærende bein i foten. De er forårsaket av en feilaktig fordeling av vekten til et bestemt område av foten, eller ved dårlig passende sko. Til å begynne med blir hard hud behandlet på en lignende måte som liktorn - ved å fjerne vev med en pimpstein etter bløtlegging. Igjen, hvis behandlinger mislykkes, kan din primære omsorg lege eller podiatrist utføre kirurgi for å fjerne eller flytte bein.

Plantar warts

Plantar warts har en lignende utseende til hard hud, men de kan ha en liten svart flekk i midten eller små hull omtrent på størrelse med en pin. Plantar warts er forårsaket av en virusinfeksjon, og kan være smertefullt. De kan utvikle seg i grupper eller alene. Vanligvis en lege må avgjøre om en oppdatering av hard hud er en vorte eller en ufølsom. Leger kan behandle vortene ved å bruke medisiner for å lindre smerten, og / eller frysing vorte med flytende nitrogen.