Digidexo.com

Hvordan finne en lege som er spesialist i behandling av narkolepsi

Hvis du eller en elsket én har blitt diagnostisert med narkolepsi (en søvnforstyrrelse preget av plutselige og ukontrollerbare episoder av dyp søvn), er det alltid smart å sørge for at legen du velger for behandling er bord-sertifisert og lisensiert. Når du søker etter en lege, kan du også ønsker å vite om han eller hun har vært underlagt noen disiplinære tiltak. Ifølge MDNationwide, er anslagsvis 50 til 60 prosent av leger saksøkt minst en gang i løpet av sin karriere. Jo mer du vet, jo lettere vil det være å ta den beste avgjørelsen for deg eller din kjære.

Bruksanvisning

1 Kontaktperson staten medisinske utvalget. De fleste statlige medisinske styrene har begrenset informasjon om legene, slik at du kanskje ønsker å gjøre videre forskning.

Kontakt American Board of Medical Specialties (ABMS), en ideell organisasjon bestående av 24 medisinske spesialitet boards. Den ABMS gir også mange lenker og ressurser til medisinske organisasjoner som kan hjelpe til med søket ditt. Den ABMS beskriver hvordan du kan sjekke med legen bekreftelse via e-post, online eller over telefon. Den lister opp 145 spesialiteter og subspecialties der ABMS Medisinsk Boards tilby sertifisering. Du vil ønske å se etter en lege som er sertifisert i "Sleep Medicine", som faller inn under flere kategorier, blant annet pediatri og nevrologi.

Bruk en Internett-tjeneste. Tjenester som MDNationwide du blir belastet for en full bakgrunnsrapport, men informasjonen er ofte omfattende. Du kan forvente å lese resultatene på legens opplæring, utdanning, utmerkelser, noe malpractice historie, lisensstatus og bord-sertifisering status.

Kontakt forsikringsselskapet ditt. Noen forsikringsselskaper har nettverk av leger. Sjekk om legene du vurderer er inkludert i dette nettverket, som vanligvis vil resultere i lavere out-of-pocket utgifter for deg.

Intervju ulike leger. Be hver hvor mye erfaring han eller hun har hatt i behandling av narkolepsi. Hva er hans suksessrate med lignende pasienter? Den Narkolepsi Network er en ressurs full av undervisningsmateriell spesifikt om sykdommen. Dette nettstedet (www.narcolepsynetwork.org) tilbyr også en online støttegruppe hvor du kan be om legens henvisninger og anbefalinger.

Tips og advarsler

  • Internett lar deg søke og sammenligne ulike leger i ditt område i løpet av kort tid. Mens mange områder vil kreve et gebyr for en detaljert lege rapporten, kan du fortsatt finne noen gratis informasjon ved å gå online eller ved å kontakte staten medisinske utvalget. Når du sjekker legen din bakgrunn, er mer enn tre malpractice dommer vanligvis ikke et godt tegn, ifølge Disabled World (http://www.disabled-world.com/artman/publish/doctor-check.shtml). Hvis en lege har praktisert fem år eller mer, og er fellesskap trente i hennes spesialfelt, disse er gode tegn. Ditt lokale bibliotek kan også ha god informasjon. Spør andre pasienter om legen og hva de tenkte på sine erfaringer.
  • Gjør din forskning og finne ut hvor troverdig selskapet er at gir legen informasjon. Husk at Internett er full av mange kilder som hevder å ha detaljert informasjon, men mange faktisk ikke gjør det. Informasjon på internett er ikke nøye regulert - spesielt nettsteder basert utenfor USA. Ifølge American Board of Medical Specialties, bør du være mistenksom av nettsteder som tilbyr informasjon om å leve sunt i tillegg til produkter for salg.