Digidexo.com

Fine-Motor Strategier og Cerebral Parese

Cerebral parese påvirker livene til millioner av barn over hele verden. Enkle handlinger ta lang tid å lære, og mange barn lider i deres kamp for å lære fine motoriske ferdigheter. Fine-motorer ferdigheter er ferdigheter som tillater oss å manipulere små objekter i en kontrollert og forsiktig måte. Enhver behandlingsopplegg for cerebral parese bør inkludere fin-motor-ferdighetsstrategier.

Konstruksjon

Avhengig av alvorlighetsgraden av deres nød, kan barn som lider av cerebral parese utvikle fine motoriske ferdigheter ved å bygge ting ut av mindre objekter. Det spiller ingen rolle hva barna bygge eller hvor godt de bygger; det er prosessen som teller.

Legos er et utmerket verktøy for bygningen. Start ut ved å bruke de store, klumpete blokker. Disse vil være lettere for barna å forstå og manipulere. Som deres fin-motorikken forhånd, bruke mindre Legoklosser. Oppmuntring vil være nødvendig for denne vanskelige prosess.

Tannpirker konstruksjonen er en annen metode for å bygge du kan bruke. Men på grunn av sin lille størrelse og vanskeligheten med å lime dem til andre tannpirkere, de skal bare brukes hvis barnas lidelse er mindre eller hvis deres fin-motoriske ferdigheter er mer utviklet.

Maleri

Maleriet er ikke bare en god måte å utvikle fine motoriske ferdigheter; det hjelper også uttrykke følelser av barn som lider av cerebral parese. Dessuten er det mye moro. Dette er en annen aktivitet hvor resultatene ikke er like viktig som prosessen. Mange av barna vil ikke være i stand til å male vakre malerier. De bør likevel ha honnør for sitt arbeid, som det tar mye dyktighet med deres nød å male i det hele tatt.

Start ut sakte ved hjelp av fingermaling. Finger maling vil bidra til å utvikle fine motoriske ferdigheter i individuelle fingre. Dersom barnet utvikler seg nok til å male med en pensel, bør hun bli oppmuntret til å gjøre det. Ikke alle barn med cerebral parese vil være i stand til å bruke en pensel. De barna som ikke kan ikke bør gjøres for å føle seg mindreverdig.

Musikk

Spille forskjellige musikkinstrumenter kan bidra til å utvikle fine motoriske ferdigheter. Ikke alle barn vil være i stand til å spille et musikkinstrument godt. Men la barn selv nappe på et musikkinstrument vil hjelpe sine fine motoriske ferdigheter.

Piano er en av de beste instrumentene til å bruke, da det krever koordinering mellom begge hender. Gitar er en av de mest populære redskaper i verden, og en av de vanskeligste å lære. Det krever vanskelige finger manipulasjoner på halsen for å skape tiltalende lyder. Et barn forsøker å spille gitar er nødt til å utvikle fine motoriske ferdigheter som han prøver å slite i de riktige stedene. Andre instrumenter som trompet, saksofon og klarinett krever lunge styrke at noen barn ikke kan ha på grunn av sin funksjonshemming. Perkusjonsinstrumenter er moro for barna å treffe, og bør integreres i din musikalske terapi.