Digidexo.com

Perifer nevropati Foot Pain

Ifølge National Institutes of Health (NIH), er perifer neuropati en feil av nerver som overfører informasjon til og fra hjernen og ryggmargen (sentralnervesystemet). Dette kan resultere i smerte og tap av følelse i føttene og hendene. Perifer neuropati kan skyldes en rekke faktorer, inklusive diabetes, traumatiske skader og infeksjoner. Det finnes løsninger for de fleste former for perifer neuropati.

Effekter

NIH sier at perifere nerver fungere som en informasjonssentral fra sentralnervesystemet til muskler, organer, hud og ledd tilbake til hjernen. Perifer neuropati utvikles når disse nervene blir dysfunksjonelle. Dette kan føre til tap av muskelkontroll, nummenhet og smerte. Noen ganger nerve svikt kan føre til andre problemer, for eksempel fordøyelsesproblemer.

Årsaker

Mange faktorer kan forårsake nerveskader, inkludert arvelighet tilstander som Charcot-Marie-Tooth sykdom (en form for nevropati karakterisert ved svakhet og atrofi av muskler i hender og nedre ben) og Friedreichs ataxia (som forårsaker progressiv skade på nervesystemet ).
Andre mulige årsaker inkluderer diabetes, hepatitt, AIDS, syfilis, vitamin B-12 mangel, alkoholisme og eksponering for giftige stoffer som bly eller arsen.

Foot Pain

NIH sier sensasjon endringer (en hyppig tegn på diabetes) ofte blir lagt merke til først i føttene. De lengste nerver i kroppen er de som strekker seg til tærne. Foot smerte kan være gradvis og forverres over tid. Ettersom tilstanden utvikler seg, kan smerter og nummenhet strekker seg inn i bena og armene.

Ifølge Mayo Clinic, er foten smerter forbundet med perifer neuropati ofte beskrevet som brennende eller elektrisk-aktig.

Diagnose

Siden perifer neuropati kan ha en rekke forskjellige årsaker, er det ofte vanskelig å diagnostisere. Legen din vil gjennomføre en fysisk eksamen som vil omfatte en sjekk av dine koordinasjon, muskelstyrke og senereflekser. En blodprøve kan utføres for å bestemme vitamin B-12 nivå.

Legen din kan også foreslå en nerve biopsi (en liten del av en nerve er fjernet og undersøkt for uregelmessigheter), samt en elektromyografi (som måler elektriske utladninger som genereres i musklene).

Behandling

The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds) sier at foreløpig ingen kur finnes for arvet perifer neuropati. Når en primær tilstand er ansvarlig for perifer neuropati, er det første målet å behandle den underliggende årsak.

En rekke medikamenter kan anvendes for å lindre smerter forårsaket av foten perifer neuropati. Legen din kan foreskrive smertestillende medikamenter som inneholder opiater, for eksempel kodein.

Kan påføres en av lidokain plaster inneholdende den lokalanestetikum til foten eller andre områder når smerte er mest intens.

Outlook

Utfallet av perifer neuropati avhenger av årsaken. Når en kjerne medisinsk tilstand blir diagnostisert og behandlet, prognose er ofte svært bra.

Imidlertid, hvis nevropati er avansert, kan det resultere i irreversibel nerveskader, selv når den primære årsaken har blitt behandlet.

Noen arvet nevropatier er godartet, mens andre kan føre til alvorlige og varige komplikasjoner.