Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Cholelithiasis

Hvordan diagnostisere Cholelithiasis


Gallestein er tilstedeværelsen av konkresjoner i gallegang eller galleblæren, vanligvis kjent som gallestein. De kan forårsake inflammasjon av slimhinnen i galleblæren, som resulterer i kronisk cholecystitis. Hvis en gallestein hindrer gallegangs, kan galleblæren bli oppblåst og selv nekrotisk. Gallestein kan også komme gjennom cystisk kanalen og blokkere galle duktalt system. Her er hvordan å diagnostisere gallestein.

Hvordan diagnostisere Cholelithiasis

•  Vurdere gallestein hos barn med intermitterende magesmerter og risikofaktorer som traumer til galleblæren eller langvarig faste. Smerten kan være sentrert i øvre høyre kvadrant og ledsaget av gulsott.

Gjennomføre en fysisk undersøkelse inkludert auskultasjon og palpasjon. Smerter i høyre subcostal området ved palpering under inhalering er karakteristisk for gallesten. En hoven lever eller milt kan indikere en predisposisjon for gallestein.

Run laboratoriestudier for å måle leverfunksjon. Disse resultatene er typisk i normalområdet og er utført for å skille gallestein fra en sykdom i galleveiene eller i galleblæren. Nase og transpeptidease nivåene kan være litt forhøyet.

Utfør ultralyd som bilde studie av valg for gallestein. Denne teknikken kan finne gallestein og detektere en fortykkelse av galleblæren og tilstedeværelsen av pericholecystic fluid.

Bruk en magnetisk resonans cholangiopancreatography (MRCP) hos pediatriske pasienter når komplikasjoner av leveren og gallesystem er mistenkt. Denne teknikken er lovende som en ikke-invasiv metode for å undersøke galle og bukspyttkjertelen systemer, men er ikke alltid tilgjengelig.