Digidexo.com

Wellbutrin og kronisk utmattelsessyndrom

CDC beskriver kronisk utmattelsessyndrom (CFS) som en sykdom som fører til evig tretthet og mangel på energi. Selv om legene ikke fullt ut forstår årsakene til CFS, har de suksess forskrivning antidepressiva, for eksempel Wellbutrin, for lindring av sykdommen.

Betydning

US Centers for Disease Control and Prevention anslår at mellom en og fire millioner amerikanere lider av CFS, og at 25 prosent av disse pasientene ikke er i stand til å arbeide.

Identifikasjon

Wellbutrin er en anti-beroligende medikament som øker nivåene av signalstoffet dopamin, lindrende kjemiske balanse som kan forårsake eller bidra til CFS.

Expert Insight

En studie utført ved University of Miami i 1992 avdekket at pasienter som lider av CFS så bedring med bruk av bupropion, det generiske navnet for Wellbutrin.

Begrensninger

Folk som har epilepsi, spiseforstyrrelser, høyt blodtrykk, hjerneskade eller svulster, nyre, hjerte eller leversykdom, eller bipolar lidelse ikke kan være i stand til å ta Wellbutrin å behandle CFS. Det kan også forårsake interaksjoner med antihistaminer, prevensjon, noen antibiotika, sentralstimulerende midler, Valium og narkotika, melder Drugs.com.

Bivirkninger

Wellbutrin kan forårsake bivirkninger, inkludert krampeanfall, utslett og blemmer, feber, hovne kjertler, forvirring, hallusinasjoner, hodepine, søvn, appetitt eller fordøyelsesproblemer, og mangel på seksuell interesse.