Digidexo.com

Forholdsregler å ta med Helvetesild

Helvetesild er forårsaket av varicella zoster-virus (VZV). Dette er det samme virus som forårsaker vannkopper. Faktisk, når en person som er utsatt for VZV, vil han utvikle vannkopper. En gang at sykdommen har blitt løst, men kroppen er ikke helt kvitt infeksjonen. Viruset ligger latent i bunnen av ryggraden for resten av livet, og kan velge å bli aktiv i en rekke årsaker. Når sovende VZV blir aktiv igjen, utvikler du en tilstand som ligner vannkopper heter helvetesild, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Unngå Helvetesild

Det er mange grupper av folk som trenger å ta forholdsregler der VZV viruset i bekymret for å unngå å få helvetesild, som helvetesild kan være svært farlig. Disse gruppene er typisk de med en redusert immunsystem. De eldre, særlig de over 50 år, er en bestemt gruppe som er utsatt for utvikling av helvetesild. Andre inkluderer pasienter som får kreftbehandling, personer med en sykdom som hiv og aids som reduserer immunsystemets normale funksjoner og de som har gjennomgått noen form for transplantasjon. Pasienter i disse gruppene må ta spesielle forholdsregler med helvetesild for å sikre at de ikke blir utsatt for viruset. Dette innebærer å unngå kontakt med barn som har vannkopper eller voksne som har helvetesild. Vask hendene regelmessig og praktisere god hygiene for å unngå tilstanden.

Eksponerings Forholdsregler

Forholdsregler når du arbeider med helvetesild pasienter trenger å bli tatt av folk som aldri har hatt vannkopper. Disse personene, når de utsettes for personer med helvetesild, vil ikke få helvetesild, men vil trekke VZV viruset og utvikle vannkopper. De som har hatt vannkopper, eller som har hatt vannkopper vaksinen er mindre utsatt. Forholdsregler må spesielt tas i perioden av tid fra pustler bryte åpen til når de skorpe over. Den eneste gangen viruset er i stand til å bli leid er i denne lille vinduet. Helsepersonell må sørge for at riktig håndvaskrutiner er brukt før og etter behandling av slike pasienter. De må også sørge for at pasientene ikke blir overført en god del for å hindre spredning av VZV-viruset. Tilbydere som ikke er immune mot vannkopper bør ikke gi omsorg. Masker og slikt er unødvendig, men for dem som er immune. Kjoler og hansker bør også brukes når du arbeider med infiserte VZV pasienter og fjernes så snart behandling er administrert.

Forholdsregler Hvis du har Helvetesild

Pasienter som har helvetesild må også ta spesielle forholdsregler. Helvetesild presenterer som et utslett på huden som regel i et område hovedsakelig kontrollert av nerver langs ryggraden. Før utslett vises på huden, vil området der utslett vises mest sannsynlig være smertefulle, kløende og har en kriblende følelse. Utslettet utvikler seg fra en rød flekk på huden for å kvise-lignende sekker fylt med en væske. Over en periode på tre til fem dager, vil nye kvise-lignende pustler fortsette å dukke opp. Disse vil alle til slutt pop og skorpe over å danne skorper. Store områder med skorpedannelse kan føre til at noen arr på pasienter som lider av helvetesild.

Pasientene bør være oppmerksomme på det første tegn på en helvetesild utbrudd for å unngå å smitte andre. Hvis du opplever tegn på en helvetesild utbrudd, unngå kontakt med noen som du ikke kjenner til å være immune mot vannkopper, spesielt de som er mer utsatt for vannkopper eller helvetesild.

For å beskytte deg selv, bør du også ta skritt for å sikre helvetesild smerte og kløe ikke bli uhåndterlig. Kremer og over disk kremer er tilgjengelige, og legen din kan også være i stand til å foreskrive en steroid krem ​​hvis kløen blir uutholdelig. Ikke klø eller irritere huden påvirkes av helvetesild som du kan forårsake permanent arrdannelse og / eller mer alvorlige hudinfeksjoner. Prøv å holde seg friske ved å bygge ditt immunsystem gjennom et sunt kosthold for å redusere utbrudd og hjelpe utbrudd passere raskere.