Digidexo.com

Blue Light Therapy Resultater

Blått lys terapi, også referert til som fotodynamisk terapi, er en medisinsk behandling i hvilken et legemiddel blir påført huden og aktivert med en lyskilde. Denne terapien er godkjent av US Food and Drug Administration for behandling av flere kreftformer, og blir også testet som en behandling for andre medisinske tilstander. Før under blått lys terapi for kreft, hudsykdommer og andre sykdommer, sikre at den valgte leverandøren har erfaring og legitimasjon for å oppnå vellykket blå lysterapi resultater.

Kreftbehandling

Per 2009 har Food and Drug Administration godkjent blått lys terapi for spiserørskreft, ikke-småcellet lungekreft og forstadier til endringer knyttet til Barretts øsofagus. For at blått lys terapi for å være effektiv som en kreftbehandling, må kreften være nær vevets overflate. Dette er fordi lyskilden ikke kan trenge dypt inn berørte vev. Denne behandlingen blir også undersøkt for bruk i behandlingen av livmorhalskreft, hjernekreft, prostatakreft og kreft i bukhulen, som inneholder de abdominale organer.

Newborn Gulsott

Noen spedbarn blir påvirket av en tilstand som kalles gulsott, som oppstår når en nyfødt har for mye av pigment bilirubin. Som bilirubin bygger seg opp i blodet, kan huden og det hvite i øynene ta på seg en gul fargetone. Blått lys terapi brukes til å behandle denne tilstanden. Spedbarn med gulsott er utsatt for blått lys, noe som hjelper fremskynde nedbrytningen av bilirubin. Når bilirubin utskilles fra kroppen, forsvinner gulsott.

Dermatology

Blått lys terapi brukes meget effektivt i behandling av hudsykdommer som rosacea, akne, solskade, fet hud, rynker, psoriasis, hudkreft og forstørrede talgkjertlene. Denne terapi er FDA-godkjent for behandling av en forstadier hud tilstand kjent som aktinisk keratose. Denne tilstanden er preget av skjellende flekker i huden som er blitt utsatt for sollys. Noen av de blå lysterapi resultater på hudsykdommer inkluderer forbedring av fine linjer, flekkete pigmentering og solskader. Under en hud terapi økt, er et fotosensibiliserende brukes til å rense huden. Dette legemidlet er tillatt å inkubere i alt fra 30 minutter til 18 timer. Det fotosensibiliserende aktiveres deretter med lyskilden. Dette kan føre til varme, varme, prikking eller brennende i noen mennesker. Når behandlingen er fullført, blir huden vasket og solkrem påføres.

Forholdsregler

Ifølge Harvard Health Publications, er blått lys terapi generelle trygg. Det er et lite antall forhåndsregler for å være klar over. Beskytte øynene dine mot de ultrafiolette strålene er viktig. De fleste lyskasser har et dekke som heter pleksiglass over pærer, noe som bidrar til å skjerme de ultrafiolette stråler. Hvis du er en pasient med en bipolar lidelse, kan det påvirke ditt humør. Folk som er diabetiker eller har en netthinnen sykdom har en høyere sjanse for å skade øynene med stråler.

Andre medisiner og kosttilskudd

Visse medisiner og kosttilskudd, slik som johannesurt, Lithium, og Melatonin har vært kjent for å øke risiko for skade på øynene. Disse medisiner og kosttilskudd føre til at netthinner i øynene å være mer lysfølsom. Det er alltid viktig å sjekke med din lege og informere dem om hva slags medisiner du gjør være å ta før under Blue Light Therapy.