Digidexo.com

Hva skjer med poteter når De er utelatt?

Hva skjer med poteter når De er utelatt?


Poteter er hardfør knoller som lagrer godt og opprettholde sin næringsinnhold hvis de håndteres riktig. Men det er noen feiltrinn som kan miste en avling for deg eller kan ødelegge en pose eller kasse kjøpt fra kjøpmann eller en bondens marked. Leaving poteter ut feil kan føre dem til å bygge opp giftstoffer, råte eller sukker. Lagre dem på riktig måte kan forlenge deres holdbarhet.

Turning Green

Poteter som er utsatt for lys, enten fordi de vokser med utilstrekkelig dekning eller fordi de blir stående utsatt etter høsting, vil bli grønn. Disse poteter begynner å utvikle klorofyll å utnytte lyset, som om de var en stamme eller blad. Denne prosessen gjør dem bitre fordi de bygger opp et alkaloid som heter solanine. Disse kjemikaliene er giftige og kan forstyrre fordøyelsen eller, i store mengder, være farlig. Grønne poteter bør ikke spises eller utelatt der innenlands eller ville dyr kan spise dem.

Herding

Poteter trenger å bli tatt ut på riktig måte etter høsting til "stivne" eller kur. Forlate hage poteter i bakken for en til to uker etter at plantene har blitt kuttet og kastes for å kurere, eller lagre dem på et mørkt sted ved en temperatur under 60 grader Fahrenheit og en luftfuktighet over 86 prosent. Dette vil stramme skinn og herde over små kutt på overflaten for senere lagring.

Spirende

Poteter igjen i en lys, varm, fuktig sted vil begynne å spire, som er deres naturlige tilbøyelighet. De fleste butikk-kjøpte poteter har fått en kjemisk program for å forsinke spire utvikling, så kommersielt kjøpt poteter kan bruke mer tid utsatt enn de som dyrkes i hjemmet hager. Alle vil til slutt prøve å lage nye planter.

Sugaring

Poteter avkjølt for mye vil begynne å "sukker". De stivelser vil bryte ned til sukker og smaken og næringsverdien vil bli endret. Frysing kan ødelegge poteter.

Rotting

Leaving poteter i et miljø som er for varm (over 40 grader Fahrenheit), forlater dem der de blir våte eller forlate dem i feltet for lenge etter høsting kan tillate sopp å utvikle. Poteter vil råtne. Sykdommer inkluderer hussopp, myk råte, lekkasje, sent sykdom på planter og ring råte.