Digidexo.com

Hvordan bli kvitt overflødig ørevoks

Hvordan bli kvitt overflødig ørevoks


Ørevoks eller ørevoks, er et klebrig stoff som dannes i det ytre øret. Kjertler innenfor den ytre øregangen skille ut voks, som deretter flyttes til åpningen av øret. Vanligvis kan ørevoks tørkes eller vaskes bort under bading. Ørevoks kan samle seg når voksen ikke klare seg selv, når du skiller ut for mye voks, eller når du oppretter blokkeringer ved å bruke bomullspinner som indikert av Mayo Clinic nettsiden. Når overdreven ørevoks blir et problem, bør voks fjernes for å hindre skade på trommehinnen og øre.

Hvordan bli kvitt overflødig ørevoks

Mineral Oil

Svekke opphopning av ørevoks. Bruk en dropper fylt med mineralolje skal gjelde for øret. Plasser et par dråper mineralolje inn i øregangen for opp til fem dager å myke opp voksen.

Bøy hodet til siden og trekke de berørte øret oppover. Sprute varmt vann fylles i en pære sprøyte forsiktig inn i de berørte øret to dager etter påføring av mineralolje. Tips hodet over på et håndkle for å la vannet og rusk renne ut.

Tørk det ytre øret med et håndkle eller en hårføner. Hold hårføner en fot bort fra øret når du tørker.

Karbamidperoksid

Vask hendene før påføring av peroxide. Varm flaske peroxide mellom hendene i noen minutter. Vippe hodet til siden og bruke dråpene til det berørte øret som anbefalt av legen din.

Ligg på din side i noen minutter, slik at medisiner for å trenge inn i ørevoks. Skyll øret med en pære sprøyte fylt med varmt vann.

Tørk det ytre øret forsiktig med et håndkle. Gjenta trinnene over to ganger om dagen, for ikke mer enn fire dager.

Andre metoder

Skyll øret med varmt vann for å skylle ut ørevoks. Ved hjelp av en sprøyte, bruke en mild strøm av vann inn i øret ditt. Bøy hodet over til fjerne vannet. Tørk øret og gjenta prosessen til voksen er fjernet.

Besøk en ØNH (øre, nese, hals) spesialist når andre metoder har mislyktes. La spesialist for å fjerne ørevoks ved hjelp av en curette eller vakuum enhet. En curette er en buet instrument som brukes til å øse ut voksen.

Hold ørene klar av overdreven ørevoks. Tørk din ytre med en fuktig vaskeklut når bading. Påfør mineralolje til øret en gang i uken som et forebyggende tiltak for ørevoks buildup.

Hint

  • Karbamidperoksid er tilgjengelig via resept.
  • Når du bruker carbamid- dråper, ikke la den dropper røre deg øret. Dette vil forhindre forurensning.
  • Ved hjelp av kaldt vann eller kald karbamidperoksid i øret vil føre til kvalme og svimmelhet, noe som er grunnen til at væske skal være kroppstemperatur.
  • Ikke vanne øret hvis trommehinnen ikke er intakt.
  • Ikke prøv øret candling å fjerne ørevoks.
  • Ifølge American Family Lege, kan øret candling resultere i ørevoks obstruksjon, brenner til det ytre øret, og perforering av membranen som skiller mellomøret fra øregangen.