Digidexo.com

Tegn og symptomer på Gallbadder Disease

Galleblæren er et lite organ som ligger under leveren som er ansvarlig for innsamling og lagring av galle. Bile, en tykk gul-grønn væske, blir brukt i tynntarmen til å fordøye fett. Når en person utvikler galleblæresykdom, kan det bevirke lagring og bruk av galle. Det finnes mange former for galleblæresykdom, inkludert gallestein, blokkering av felles gallegang, galleblæren betennelse og infeksjon i galleblæren. I mange tilfeller kan det ta mange år før en person begynner å oppleve symptomer som et resultat av galleblæresykdom, ifølge University of Maryland Medical Center.

Pain

En vanlig klage hos personer med gallestein og andre former for galleblæren sykdom er en form for magesmerter kalt biliær kolikk, ifølge University of Maryland Medical Center. Biliær kolikk er smerter i midten eller øvre høyre hjørne av bukhulen, hvor galleblæren er plassert. Smerten kan være alvorlige og er ofte opplevd etter å ha spist fet mat. Noen mennesker også oppleve kvalme og oppkast når smertene utvikler seg. I tillegg kan smerter forårsaket av biliær kolikk ikke bli løst med smerte-stillende midler eller ved å endre stillingene eller passerer gass.

Hos personer som har betennelse i galleblæren, kan biliær kolikk være mer vedvarende og alvorlig. For eksempel kan magesmerter stråle ut til ryggen eller skuldrene, og kan bli mer alvorlig når puster inn. I noen tilfeller, folk med galleblæren betennelse, også kalt akutt kolecystitt, også utvikle en feber og frysninger.

Gass

Passerer gass ved raping kan også være et tegn på galleblæresykdom, ifølge Cedars-Sinai Medical Center. Oppsamlingen av gass i mage-tarmkanalen kan også forårsake oppblåsthet eller en følelse av å være full. Men disse er også vanlige tegn på magesår og andre gastrointestinale tilstander. Hvis du er opplever disse symptomene regelmessig, bør du bli vurdert av en lege.

Diaré

Kronisk diaré er et symptom på kronisk galleblæresykdom, også kalt kronisk kolecystitt. Hos personer med tilstanden, blir galleblæren arrete, noe som kan føre til så mange som fire til 10 episoder av diaré hver dag, ifølge University of Maryland Medical Center. Personer med kronisk galleblæresykdom også ofte oppleve oppblåsthet og kvalme.

Lever Symptomer

I noen tilfeller kan gallestein blokkere felles gallegang og føre til mer alvorlige symptomer som indikerer leveren ikke fungerer som den skal. Disse symptomene er gulsott, urin som er mørk i fargen, blek-farget avføring og et fall i blodtrykket, ifølge University of Maryland Medical Center. Når felles gallegang blir infisert på grunn av gallestein, kan folk utvikle en feber, kraftige magesmerter og kvalme og oppkast. Disse forholdene kan være alvorlig, og øyeblikkelig legehjelp er berettiget.