Digidexo.com

Hvordan hindre forstoppelse fra å ta jern kosttilskudd

Iron kosttilskudd er ofte anbefalt for å bekjempe anemi. Dessverre tar jern kan føre til komplikasjoner som for eksempel forstoppelse. Tegn på forstoppelse inkluderer sjelden avføring eller hard avføring. Hvis venstre ubehandlet, kan forstoppelse bringe på andre problemer som gass og oppblåsthet. Men det finnes måter å forebygge og rette forstoppelse fra å ta jerntilskudd.

Hvordan hindre forstoppelse fra å ta jern kosttilskudd

•  Vurdere å ta jerntilskudd med et måltid. Spør legen din om du kan ta tilskudd med mat, for å redusere risikoen for forstoppelse. Vanligvis er jerntilskudd tas på tom mage for bedre opptak.

Få regelmessig mosjon. Bevegelse og aktivitet fremme regelmessig avføring og fordøyelses helse. Hindre forstoppelse ved å delta er noen form for trening tre til fem ganger i uken. Jogg i nabolaget ditt, sykle, bade eller delta i et idrettslag.

Mildne avføring med vann. Hard avføring er vanlig med forstoppelse fra jerntilskudd. Øk inntaket av væske for å opprettholde fuktigheten i tarmen og stimulere bevegelsen av avføring. Drikke åtte glass vann daglig.

Spis minst fem porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen. En lav-fiber kosthold spiller en rolle i sjeldne tarmaktivitet. Unngå fet mat, som treg fordøyelse, og i stedet spise et sunt kosthold med frukt, grønnsaker og helkorn å holde avføring myk og regelmessig. Om nødvendig, ta flytende eller kapselfibertilskudd.

Be om en slow-release jern supplement. Flere alternativer er tilgjengelige for å forhindre forstoppelse. Hvis hjemme rettsmidler ikke forbedre eller stoppe forstoppelse, snakk med legen din om en slow-release jern supplement eller en lavere dose.

Hint

  • Snakk med en lege før du tar et avføringsmiddel for å avlaste jern-indusert forstoppelse