Digidexo.com

Bruk av kirurgiske instrumenter

Bruk av kirurgiske instrumenter


Kirurger må ta mange avgjørelser under en operasjon og ta mange farer i betraktning. Beslutningene de gjør kan bokstavelig talt være forskjellen mellom liv og død. Foruten alvorlige betraktninger, må kirurger også prøve å bruke de riktige instrumentene. Det finnes ulike verktøy som kirurgen må bruke for å operere. Velge den riktige er vital og hennes presisjon i å bruke verktøyet er nøkkelen til en livreddende kirurgi.

Kirurgiske pins

Tenger brukes for å gripe vev, blodårer og veggene i organer uten å forårsake skade. I mange operasjoner, har kirurgen å forstå, løfte og fortrenge vev, blodårer og orgel vegger. De må gjøre dette uten å forårsake ytterligere skade på pasienten. Det finnes ulike størrelser av tang kirurgen kan velge å bruke, og de har forskjellige motstridende tips. Motstå tips er endene av tang, hvilke spissen opp, forgrening bort fra hoveddelen av tang. De motstridende tips kan være rett, buet, taggete eller tannete.

Kirurgiske saks

Kirurgiske saks brukes til skjæring og dissekere vev. De har også kuttet bandasjer og sting. Hver prosedyre har en separat saks som brukes til å fullføre den. Kirurgiske saks er nødvendig i enhver operasjon og har verdi og holdbarhet ikke sett i vanlige saks. Kirurgiske saks kommer i mange former og varianter. De kan være laget av materialer slik som rustfritt stål, Zirconia keramikk, Nitinol eller titan. De kommer også i varianter avhengig av deres bruk som bandasje saks, dissekere saks, iris saks, som opererer saks, sy saks, tenotomy saks og plastisk kirurgi saks.

Kirurgiske retraktorer

Saker hold tilbake underliggende organer og vev, slik at delene under snitt kan drives på. De kan også skille sidene av et kirurgisk snitt. De er tilgjengelige i mange former og størrelser. De er viktige fordi de utsetter skjulte områder og har et stramt grep, slik at kirurgen å jobbe enkelt på en bestemt del, uhemmet. Det finnes to typer haker. Den første typen er en selv beholde retractor. Denne typen retractor krever ikke en assistent til å holde dem på plass. I stedet kan de låses på plass. Rib spredere faller inn under denne kategorien, fordi de holder ribbeina fra hverandre og er låst på plass under operasjoner. Den andre typen er en håndholdt retractor. Disse krever en assistent til å holde dem. Det må holdes fast og jevnt med en assistent og utsetter det maksimale området slik at kirurgen kan asses all skade stede.

Kirurgiske Skalp

Skalp er ekstremt skarpe kniver som brukes til å klippe og lage snitt i en operasjon. De er gode kniver og krever jevn og fin skjæring. Skalp er sammensatt av to deler: håndtaket og bladet. En kirurg må bestemme hvilke blad som skal brukes i hver operasjon, avhengig av vevet som skal skjæres. Bladene er buet og vinklet for større presisjon. De er laget av spesialiserte og spesifikke materialer som obsidian, medisinsk karakter fin stål eller en diamant knivblad. De er også hakk, slik at de kan passe inn i håndtakene.

Konklusjon

Bruken av den rette verktøyet til riktig tid garanterer suksess. Det finnes ulike underkategorier og typer av det samme verktøyet. En kirurg må være i stand til å skille mellom et verktøy og en annen for visse prosedyrer. Kirurger må også ha stødige hender og bruke seg selv helt til operasjonen de utfører. Produksjon av høy kvalitet verktøy hjelper en kirurg fullføre jobben lettere.