Digidexo.com

Genetisk testing Informasjon

Genetisk testing Informasjon


Genetisk testing undersøker DNA, som lagrer genetisk instruksjoner kroppen bruker for å vokse og fungere. Genetisk testing gir informasjon om genetiske sykdommer du har eller kan utvikle, men genetiske testresultatene er ikke alltid klart.

Funksjon

Genetisk testing kan diagnostisere visse vilkår, for eksempel Downs syndrom, hos personer som har symptomer. Det bestemmer også om folk bærer gener for sykdommer, som de kan passere til sine barn. Genetisk testing skjermer også nyfødte for flere sykdommer, for eksempel medfødt hypotyreose.

Funksjoner

Genetisk testing er utført på blod, spytt, hud, hår, fostervann eller andre kroppens vev og væsker. Det kan ta flere uker til flere måneder for å få resultater fra genetisk testing.

Betraktninger

Genetiske testresultater har begrensninger. For eksempel, trenger positive resultater ikke alltid bety at en person vil utvikle en tilstand, og negative resultater kan ikke garantere at du ikke vil få en sykdom. I tillegg kan genetisk testing ikke fortelle hvor alvorlig en sykdom vil bli. Noen ganger kan en gentest kan ikke effektivt undersøke et gen og så produserer noe svar.

Kostnad

Genetisk testing varierer fra $ 100 til over $ 2000, ifølge Genetics Hjem Reference. Helseforsikring dekker vanligvis genetisk testing når testen er anbefalt av en lege.