Digidexo.com

Om en svulmende Disc i Back

Fire av fem mennesker vil oppleve smerter i korsryggen. En av de mulige årsaker til vedvarende smerter i korsryggen er en herniated plate, også kjent som en svulmende plate (se referanse 1).

Svulmende Disc

Mellomvirvelskiver er myke, runde pads som ligger i mellom hver av ryggvirvlene i ryggraden. De pute ryggvirvlene, fungerer som en støtdemper for ryggen. En svulmende plate oppstår når en av dem glir ut av sted (se referanse 1).

Symptomer

Symptomer inkluderer skarp smerte, vanligvis i korsryggen og på den ene siden av kroppen din i hoften, setet eller ben. Smerten begynner vanligvis langsomt og blir verre over tid (se Referanse 2).

Betydning

Du er på et høyere risiko for å utvikle en svulmende plate i ryggen din som du blir eldre og dine mellomvirvelskiver krympe med alderen (se referanse 1).

Årsaker

En svulmende plate kan være forårsaket av en skade eller traume til ryggen. Dette inkluderer plutselige belastning eller repeterende bevegelser som skader mellomvirvelskiven (se referanse 1).

Behandling

Behandling omfatter hvile og fysioterapi, smertebehandling gjennom medisinering og steroidinjeksjoner i ryggen. Blir disse ikke hjelpe, kirurgiske alternativer finnes (se Referanse 2).